Αθλητισμός

Ίντερ: Αυτό είναι το νέο της έμβλημα

Ίντερ: Αυτό είναι το νέο της έμβλημα
Ίντερ: Tο σήμα του συλλόγου αποκαλύφθηκε, μέσω των social media, και διατηρεί τα παραδοσιακά χρώματα, μπλε και μαύρο.

Νέα σελίδα για την Ίντερ. Η ομάδα του Μιλάνου, ενόψει των 113 γενεθλίων της, παρουσίασε σήμερα το νέο της έμβλημα υποσχόμενοι στους οπαδούς της νέες στιγμές δόξας και κατακτήσεων τροπαίων.

Το σχέδιο, παρουσιάστηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των “νερατζούρι” το πρωί της Τρίτης (30/3).

Η αλλαγή έγινε ύστερα από επιθυμία του προέδρου, Στίβεν Ζανγκ, και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με την Κάλιαρι (11/4) στις εμφανίσεις προθέρμανσης. Επισήμως, θα ξεκινήσει παντού από την ερχόμενη σεζόν. Το όνομα της ομάδας (FC Internazionale Milano) φυσικά δεν αλλάζει όπως και τα παραδοσιακά χρώματα, μπλε και μαύρο. Ενσωματώνει ωστόσο τα γράμματα C, I και M μέσα σε κύκλο με μπλε φόντο και μαύρο περίγραμμα.

Το έμβλημα παίρνει τη θέση αυτού που σχεδιάστηκε το 1908 από τον ιδρυτή του συλλόγου, Τζόρτζιο Μουτζάνι. «Το όνομά μου είναι η ιστορία μου. Είμαι η FC Internazionale Milano. Αυτό που είμαι προέρχεται από αυτό που ήμουν πάντα. Είμαι ανοιχτή σε ολόκληρο τον κόσμο και ριζωμένη σε μία πόλη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην παρουσίαση. Το «IM», που ήθελε ο Στίβεν Ζανγκ, αναφέρεται στο αγγλικό “I’M”, “εγώ είμαι”.

Ακολουθεί το βίντεο της παρουσίασης:

Δυο λόγια για την Ίντερ

Η ομάδα μετέχει ανελλιπώς στην κορυφαία βαθμίδα του ιταλικού συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την πρώτη της εμφάνιση το 1909, με αποτέλεσμα να είναι η μόνη ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί από την κορυφαία βαθμίδα του ιταλικού πρωταθλήματος (Serie A).

Έχει κερδίσει 30 εγχώρια τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων δεκαοκτώ πρωταθλημάτων, επτά Κυπέλλων Ιταλίας και πέντε Σούπερ Καπ Ιταλίας. Από το 2006 έως το 2010, ο σύλλογος κέρδισε πέντε διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήματος. Έχει κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ τρεις φορές: δύο διαδοχικούς τελικούς το 1964 και το 1965 και στη συνέχεια άλλο ένα το 2010. Η πιο πρόσφατη επιτυχία της ήταν το ιταλικό τρεμπλ, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου το ίδιο έτος.

Ο σύλλογος έχει κερδίσει επίσης τρία Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ΦΙΦΑ. Η συμπολίτισσά της, Μίλαν, θεωρείται η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, ενώ οι μεταξύ τους αγώνες είναι γνωστοί ως Derby della Madonnina, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments