Video

Σπανουδάκης: Η σχέση του με τη Ρούλα Κορομηλά

Σπανουδάκης: Η σχέση του με τη Ρούλα Κορομηλά
Σπανουδάκης: Νίκος Χατζηνικολάου και Σταμάτης Σπανουδάκης συναντήθηκαν τηλεοπτικά μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ήταν καλεσμένος στη βραδινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω», με τον γνωστό συνθέτη να μιλά για την καριέρα του στη μουσική καθώς και για τη ζωή του. Ο καταξιωμένος παρουσιαστής λοιπόν, συναντήθηκε με τον Σταμάτη Σπανουδάκη τηλεοπτικά μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης μίλησε και για την πρώτη τηλεοπτική του συνάντηση με τη Ρούλα Κορομηλά η οποία, όπως είπε, του έδωσε βήμα όταν δεν το έκανε κανείς άλλος. «Το 1995 δεν την ήξερα τη Ρούλα. Με φοβερό τσαμπουκά και δική της έκθεση, ενώ δεν ήθελαν από το κανάλι της, έκανε αφιέρωμα σε εμένα. Μου άνοιξε τον δρόμο να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Την ευχαριστώ με όλη μου τη καρδιά. Ήταν το προσωπικό υπουργείο πολιτισμού μου. Μου έδωσε αυτό που δεν μου έδωσε η πολιτεία, βήμα. Από την ελληνική πολιτεία δεν υπήρξε ποτέ στήριξη. Δεν είναι παράπονο, είναι ιερή αγανάκτηση, δεν μπορώ να είμαι ίσος με τους άλλους;». Σπανουδάκης

Σπανουδάκης: Η πρώτη του συνάντηση με τη Ρούλα Κορομηλά

Μάλιστα , στο «Ενώπιος Ενωπίω» εμφανίστηκε και η ίδια η παρουσιάστρια μιλώντας για την πρώτη της συνάντηση μαζί του αλλά και τη συναυλία στο Ηρώδειο στην οποία την ευχαρίστησε προκαλώντας την συγκίνησή της. Επίσης, ο ίδιος αφηγήθηκε την περιπετειώδη διαδρομή του στον μουσικό χώρο, από τη ροκ στην κλασική μουσική και από εκεί στο βυζαντινό μέλος, τον εθισμό του στα ναρκωτικά αλλά και τον ρόλο που παίζει η θρησκεία στη ζωή του.

«Κάποια στιγμή ενώ παίζω έρχεται κάτι που ξέρω ότι δεν είναι δικό μου. Γονατίζω κλαίω και λέω: Χριστέ μου, ευχαριστώ. Είναι ένα δώρο. Συγκινούμαι όταν έρθει αυτή η μελωδία. Περισσότερο συγκινούμαι την ώρα της έμπνευσης παρά στο χειροκρότημα», φανέρωσε ο συνθέτης. Στη συνέχεια, αποκάλυψε τις σκοτεινές περιόδους της ζωής του και όταν πάλευε τον εθισμό του στα ναρκωτικά αλλά και στον τρόπο που η πίστη τον βοήθησε να ξεφύγει. «Οι αποτυχίες μέτρησαν με έκαναν καλύτερο. Ήμουν ροκάς στην Αγγλία, νόμιζα ότι θα γίνω ροκ σταρ και έφαγα τα μούτρα μου».

«Όταν τελείωσε ο κύκλος του ροκ πήγα στη Γερμανία και σπούδασα σε αυστηρό κολέγιο μουσική. Εκεί έγινε η μεταστροφή μου στον Χριστό. Πριν από αυτό υπήρξε μια δύσκολη περίοδος με ουσίες. Σκεφτόμουν ακόμα και την αυτοκτονία με την γυναίκα μου. Ένας άνθρωπος που μίλησε για τον Χριστό. Γέλασα στην αρχή. Όταν έφτασα σε άλλη μαυρίλα μίλησα στον Χριστό και είπα αν υπάρχεις δείξε το μου και εγώ θα σε ακολουθήσω και μου το έδειξε. Δεν εξηγείται με λόγια αυτό. Την επόμενη στιγμή πίστευα πως υπάρχει. Παράτησα τις σπουδές. Μια Κυριακή είπα δεν αντέχω άλλο και πήγα σε μια μικρή εκκλησία. Πέφτω κάτω στη λειτουργία και αρχίζω να κλαίω και να λέω θέλω τον Χριστό και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Σηκώθηκα και ήμουν χριστιανός. Έπειτα διάβαζα τη βίβλο 2 μήνες χωρίς να κουνιέμαι απ’ το σπίτι και βρήκα απαντήσεις σε όλα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments