Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εφημερίες «θρίλερ» στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Εφημερίες «θρίλερ» στα νοσοκομεία
Κορωνοϊός: Τα νοσοκομεία «στενάζουν» με τις εισαγωγές ασθενών λόγω Covid-19 να πληθαίνουν. Πόσοι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ.

Ο κορωνοϊός επιμένει. Χτες είχαμε αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα με 4340 μολύνσεις, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 741 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και 72 ακόμα έφυγαν από τη ζωή το προηγούμενο 24ωρο. Παρόλα αυτά, αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι ειδικοί της Επιτροπής λοιμωξιολόγων με στόχο να εισηγηθούν στην κυβέρνηση μέτρα χαλάρωσης του lockdown, με πρώτο στόχο να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Όμως, η εικόνα που έρχεται από τα νοσοκομεία είναι αποκαρδιωτική, ειδικά από αυτά της Αττικής. Οι εφημερίες που έγιναν στο λεκανοπέδιο θύμιζαν θρίλερ λόγω των εισαγωγών.

Συνολικά έγιναν 235 εισαγωγές ασθενών το τελευταίο 24ωρο, ενώ 72 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς Covid εκτός ΜΕΘ, που περιμένουν ένα κρεβάτι Εντατικής και 39 ασθενείς non Covid, που αναμένουν και αυτοί να βρουν ένα κρεβάτι Εντατικής.

Κορωνοϊός: Εφημερίες «θρίλερ» στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Εφημερίες «θρίλερ» στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Η εικόνα που έδωσε η Αφροδίτη Ρέτζιου

Όπως είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στη χθεσινή εφημερία στο Θριάσιο νοσοκομείο έγιναν 30 εισαγωγές Covid. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως ενημέρωσε έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των κλινών Covid. Όπως ανέφερε η Αφροδίτη Ρέτζιου όλο τον τελευταίο μήνα αυτός είναι και ο αριθμός (30) των ασθενών Covid που εισάγονται στο Θριάσιο στις γενικές εφημερίες.

Τι ισχύει για το Θριάσιο

«To ίδιο προσωπικό που τον Νοέμβριο περιέθαλπτε 60 ασθενείς, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει διπλάσιο αριθμό», ανέφερε. «Η πίεση που ασκείται στα δημόσια νοσοκομεία είναι αφόρητη», επισήμανε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Στη συνέχεια ανέφερε, ότι συνάδελφός της παθολόγος, που δεν είναι στα επείγοντα, είχε στη χθεσινή εφημερία στην ευθύνη του 60 ασθενείς Covid και non Covid και επτά διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Όσον αφορά στο προσωπικό των νοσοκομείων, επισήμανε πως δεν έφτανε, δεν φτάνει και δεν θα φτάνει στο μέλλον, εάν λάβει κανείς υπόψη του τις τραγικές ελλείψεις που υπήρχαν πριν από την πανδημία οι οποίες παραμένουν. «Στο Θριάσιο δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη επιπλέον. Οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν υπερδιπλάσιο αριθμό ασθενών», τόνισε η κ. Ρέτζιου στην ΕΡΤ.

Να σημειώσουμε ότι και σήμερα οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για έναν αριθμό κρουσμάτων που θα είναι γύρω στις 3.500, κάτι που δεδομένα θα ενισχύσει την πίεση στο ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments