Ελλάδα

Υποχρεωτικά τεστ: Για ποιους εργαζόμενους θα ισχύει

Υποχρεωτικά τεστ: Για ποιους εργαζόμενους θα ισχύει
Υποχρεωτικά τεστ: Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έγινε γνωστό ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν τεστ.

Υποχρεωτικά τεστ θα πρέπει να κάνουν μια σειρά εργαζόμενοι σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία, το οποίο αναμένεται να υπερψηφιστεί από τη Βουλή σήμερα Τετάρτη 31/3. Να θυμίσουμε ότι αυτή η τροπολογία έρχεται μετά την ανακοίνωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου, παρόλο που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει τίτλο: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα»

Σύμφωνα με την τροπολογία, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας, από τη διάδοση του κορωνοϊού, μπορεί να ορίζεται, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση προσέλευσης στον τόπο παροχής εργασίας, η προηγούμενη διαπίστωση μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό, ότι ο απασχολούμενος δεν έχει βρεθεί θετικός σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου.

Η υποχρέωση αυτή μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως σε κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Υποχρεωτικά τεστ: Για ποιους εργαζόμενους θα ισχύει

Υποχρεωτικά τεστ: Για ποιους εργαζόμενους θα ισχύει

Δείτε την τροπολογία εδώ

Υποχρεωτικά τεστ: Τι θα πωλούν τα φαρμακεία

Τα φαρμακεία θα πωλούν πλέον rapid test και θα διαθέτουν δωρεάν self test όμως οι φαρμακοποιοί δεν θα διενεργούν κανένα από αυτά τα τεστ. Αυτό αναφέρει η διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία, στην τελική της μορφή.

Με τη νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, διαγράφηκε φράση από τη διάταξη, η οποία όριζε ότι, με απόφαση του υπουργού Υγείας, «δύναται να χορηγείται το δικαίωμα διενέργειας των ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς».

Ο κ. Κοντοζαμάνης κατέθεσε και νομοτεχνικές βελτιώσεις που αφορούν στην έγκριση που πρέπει να έχουν λάβει τα self test για να διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα self test μπορούν να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού και συνιστούν συμπληρωματική δράση στη στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας με το testing και έρχεται να συμπληρώσει τα ταχέα και τα μοριακά τεστ ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα τα χρησιμοποιήσουμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Επίσης, σημείωσε: «Τα φαρμακεία θα διαθέτουν δωρεάν τα self test στους πολίτες και θα πωλούν χωριστά τα rapid test».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments