Διεθνή

Εμβόλιο Astra Zeneca: Η Ισπανία συνεχίζει τους εμβολιασμούς

Εμβόλιο Astra Zeneca: Η Ισπανία συνεχίζει τους εμβολιασμούς
Εμβόλιο Astra Zeneca: Παρά το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει η Ισπανία συνεχίζει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της φαρμακευτικής.

Νέα προβλήματα έχουν ανακύψει με το εμβόλιο της Astra Zeneca. Ειδικότερα, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά θρομβώσεων στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Με αποτέλεσμα ήδη να έχουν ανασταλεί οι εμβολιασμοί στην Γερμανία και στον Καναδά.

Παρόλα αυτά η Ισπανία συνεχίζει κανονικά τους εμβολιασμούς. Μάλιστα ανακοινώθηκε πως η Επιτροπή των Ειδικών της χώρας, αποφάσισε να άρει τον ηλικιακό περιορισμό των 65 ετών για τη χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca. Την ίδια ώρα έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα με μετάδοση του ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser, πως θα διεξάγονται εμβολιασμοί με το μονοδοσικό σκεύασμα της φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson τους πολίτες άνω των 66 ετών.

Εμβόλιο Astra Zeneca

AstraZeneca

Εμβόλιο Astra Zeneca: Εγκρίθηκε η άρση του ηλικιακού περιορισμού

Η επιτροπή δημόσιας υγείας ενέκρινε την αλλαγή αυτή στη σημερινή συνεδρίασή της, ανέφερε το ραδιόφωνο, επικαλούμενο ένα έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία είχε αποφασίσει να επαναλάβει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca για τα άτομα από 18 έως 65 ετών.

Εμβόλιο Astra Zeneca: Στοπ από την Γερμανία στους εμβολιασμούς με το σκεύασμα

Η εφημερίδα Tagesspiegel, η οποία πρώτη ανέφερε την απόφαση, δήλωσε ότι το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να σταματήσει τους εμβολιασμούς της AstraZeneca για όλους κάτω των 60 ετών, όχι μόνο για τις γυναίκες. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 31 περιστατικά θρομβώσεων, ενώ εννέα από αυτά οδήγησαν σε θάνατο. Με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, όλες οι αναφορές αφορούσαν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών. Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει 2.698.246 εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch.

Σε αυτά τα στοιχεία παρέπεμψε πριν από λίγο και η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου Ντιλέκ Καλαϊτζί, ανακοινώνοντας την αναστολή χρήσης του για την συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité τόνισε ότι «αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι έχουν διαπιστωθεί νέα περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στην Γερμανία». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο Charité δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό, ενώ έχουν χορηγηθεί ήδη 16.000 δόσεις εμβολίων στο προσωπικό, εκ των οποίων τα περισσότερα της AstraZeneca.

ΕΜΑ και ΠΟΥ: «Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν του κινδύνου»

Τόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσαν αυτό το μήνα ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο ΕΜΑ, στην οποία έλαβαν μέρος 20 εκατομμύρια άτομα που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφηκαν επτά περιστατικά θρομβώσεων σε πολλαπλά αιμοφόρα αγγεία και 18 περιπτώσεις εγκεφαλικών θρομβώσεων.

Έκτοτε σχεδόν όλες οι χώρες έχουν αρχίσει ξανά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο η Γαλλία δήλωσε στις 19 Μαρτίου ότι πρόκειται να διαθέσει το εμβόλιο μόνο σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, η απόφαση βασίστηκε σε στοιχεία που μαρτυρούσαν ότι η θρόμβωση επηρέασε τις νεότερες ηλικίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments