Ελλάδα

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις προσαγωγές μετά το δυστύχημα

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις προσαγωγές μετά το δυστύχημα
Τραγωδία στην Εύβοια: Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία. Ακολούθησαν τρεις προσαγωγές στελεχών της εταιρείας για την οποία δούλευαν οι εργάτες.

Η τραγωδία στην Εύβοια έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Οι εικόνες από τον θάνατο των τριών εργατών που ήρθαν στη δημοσιότητα είναι πραγματικά πολύ σκληρές, ενώ οι κάτοικοι δεν έχουν συνέλθει από την εικόνα που αντίκρισαν. Πολύ περισσότερο, βέβαια, δεν έχουν συνέλθει οι οικογένειες των εργαζόμενων που έμαθαν τα τραγικά νέα.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας ο εργοδηγός, ο υπεύθυνος μηχανικός και η επιβλέπουσα του έργου.

Τραγωδία στην Εύβοια: Ποιοι είναι οι νεκροί στο τραγικό δυστύχημα

Νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης που βρισκόταν πάνω σε γερανό, σε ύψος 20 μέτρων, πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος, πατέρας τριών παιδιών. Ο 32χρονος τεχνικός που τραυματίστηκε διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αλιβερίου.

Ο εναερίτης έπαθε ηλεκτροπληξία όταν χαλάρωσε το καλώδιο στο οποίο δούλευε χωρίς να έχει ρεύμα (ήταν εκτός τάσης) και ήρθε σε επαφή με ένα άλλο καλώδιο μέσης τάσης, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Κάτω από τον εναερίτη βρίσκονταν δύο τεχνικοί, οι οποίοι έπαθαν επίσης ηλεκτροπληξία και έχασαν τη ζωή τους.

Τραγωδία στην Εύβοια

Τραγωδία στην Εύβοια: 3 νεκροί από ηλεκτροπληξία

Τραγωδία στην Εύβοια: Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Οι τρεις προσαχθέντες είναι στελέχη της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει συσταθεί επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ, που έχει ήδη κάνει αυτοψία και διενεργεί έρευνα για τα αίτια της σημερινής τραγωδίας. Η επιτροπή αυτή θα συντάξει πόρισμα, το οποίο θα κατατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Η αστυνομία θα διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Εκκρεμεί, επίσης, να απαντηθεί το ερώτημα εάν είχε ζητηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ να γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Δείτε και ρεπορτάζ με τις μαρτυρίες των κατοίκων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments