Ελλάδα

Παυλάκης: Πιθανό το 4ο κύμα τον Οκτώβριο

Παυλάκης: Πιθανό το 4ο κύμα τον Οκτώβριο
Παυλάκης: Ο ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ είπε ότι αν δεν είχαμε lockdown ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν τετραπλάσιος.

Ο Γιώργος Παυλάκης, διευθυντής του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου των ΗΠΑ, κρίνει την απόφαση της κυβέρνησης ως επικίνδυνη. Εκτιμά δε ότι το άνοιγμα θα φέρει αύξηση κρουσμάτων. Σε γενικές γραμμές, η στάση που κρατούν οι επιστήμονες υγείας απέναντι στη χαλάρωση ορισμένων περιοριστικών μέτρων είναι επιφυλακτική. Ο λόγος είναι ότιη χώρα φαίνεται να διανύει την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και τα νοσοκομεία «λυγίζουν» από τις εισαγωγές που αυξάνονται μέρα με τη μέρα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εξέφρασε την αντίρρηση του για την σταδιακή άρση του lockdown. Ενώ έκρινε ότι η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει πραγματικό lockdown, αλλά ένα μείγμα άλλων μέτρων που έχουν ομοιότητες.

Παυλάκης: Για την χαλάρωση των μέτρων

Όπως ο ίδιος δήλωσε το άνοιγμα που πάμε να κάνουμε είναι ένα πείραμα και πως θα φέρει περισσότερα κρούσματα ενώ σημείωσε πως θα κοστίσει αν ξεφύγει το 3ο κύμα. «Παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παυλάκης: Για την πιθανότητα 4ου κύματος

Ερωτηθείς για την πιθανότητα 4ου κύματος επεσήμανε πως είναι πιθανόν να δούμε 4ο κύμα από τον Οκτώβριο.  Τόνισε πως αν δεν είχαμε lockdown θα είχαμε τριπλάσια κρούσματα και θα είχαμε γίνει Πορτογαλία.

Ενώ συνέχισε λέγοντας και πως με ένα πραγματικό λοκντάουν 2-3 βδομάδων θα βλέπαμε πραγματική βελτίωση. Υπογράμμισε πως στην Ελλάδα κάναμε πατέντες αντί για lockdown και πως αυτή την στιγμή διακυβεύεται όλη η χρονιά και η οικονομία.

Παυλάκης: Κρίσιμο το Πάσχα – Εάν ξεφύγει η κατάσταση, προβλέπεται δύσκολο καλοκαίρι

Ακόμη, ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε ότι το άνοιγμα πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας όμως «ότι δε θα είναι μεγάλη». Ιδιαίτερα, τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του Πάσχα εάν θέλουμε να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι.

«Αν το Πάσχα ξεφύγει το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο» προειδοποίησε. Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα πρώτα αρνητικά σημάδια «θα ξαναπάμε σε πιο λογική κατάσταση» σε σχέση με την κορυφή του επιδημικού κύματος που είμαστε τώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments