Τεχνολογία

Paypal: Νέα μέθοδος πληρωμής τα κρυπτονομίσματα

Paypal: Νέα μέθοδος πληρωμής τα κρυπτονομίσματα
Paypal: Η εταιρεία ανακοίνωσε πως πλέον οι πελάτες που είναι μέλη της πλατφόρμας μπορούν να κάνουν χρήση των κρυπτονομισμάτων ως νέα μέθοδο πληρωμής.

Το Paypal πρωτοπορεί βάζοντας το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής. Τα κρυπτονομίσματα  από την έναρξη της πανδημίας και μετά έχουν σημειώσει εκρηκτική άνοδο. Η γνωστή πλατφόρμα πληρωμών έχει ήδη εφαρμόσει την νέα της υπηρεσία στους χρήστες της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδικότερα, η νέα δυνατότητα που εγκαινιάζεται υπό το όνομα «Checkout with Crypto» θα επιτρέπει στους πελάτες που κατέχουν bitcoin, ether, bitcoin cash και litecoin σε ψηφιακά πορτοφόλια PayPal να μετατρέπουν ψηφιακά νομίσματα σε παραστατικό χρήμα (fiat money) στο ταμείο για να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές αγορές τους.

Η νέα υπηρεσία της Paypal

Οι αμερικανοί καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματά τους για να πληρώσουν τις εκατοντάδες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται η Paypal, κίνηση που θα μπορούσε να εκτοξεύσει τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων στο ηλεκτρονικό λιανεμπόριο. Κατά την αγορά μάλιστα θα εμφανίζεται αυτόματα, εάν ο χρήστης έχει επαρκές υπόλοιπο κρυπτονομισμάτων για να την καλύψει.

Η υπηρεσία για γίνει διαθέσιμη και στα 29 εκατομμύρια εμπόρους με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εταιρεία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Καθώς επιταχύνεται η χρήση ψηφιακών πληρωμών και ψηφιακών νομισμάτων, η εισαγωγή του Checkout με Crypto θα εστιάσει στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων για καθημερινές συναλλαγές, ενώ θα προσφέρει στους πελάτες της PayPal ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με τους τρόπους πληρωμής μέσω του ψηφιακού μας πορτοφολιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα κρυπτονομίσματα, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω της PayPal », συμπλήρωσε.

Διπλασιάστηκε η αξία του Bitcoin

Η δημοφιλής υπηρεσία πληρωμών με έδρα την Καλιφόρνια έδωσε την δυνατότητα στους χρήστες της να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν κρυπτονομίσματα, ήδη από τον Οκτώβριο. Με την κίνηση αυτή η PayPal στην πρώτη mainstream χρηματοοικονομική εταιρεία που άνοιξε το δίκτυό της στα κρυπτονομίσματα, συμβάλλοντας μάλιστα και στο ράλι που κατέγραψε το εικονικό νόμισμα το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η αξία του Bitcoin έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους χάρη στο ενδιαφέρον των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αυξάνει το τελευταίο διάστημα.

Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας της PayPal μάλιστα πραγματοποιείται σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Tesla ότι θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε bitcoin για την πώληση των αυτοκινήτων της. Σε αντίθεση με τις συναλλαγές της PayPal όπου οι έμποροι λαμβάνουν τις πληρωμές σε φυσικό νόμισμα, η Tesla ανέφερε ότι θα κρατά τα bitcoin που χρησιμοποιούνται ως πληρωμή.

Τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδος πληρωμής

Παρά τις όποιες εξελίξεις τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν υιοθετηθεί ακόμα ως ευρεία μορφή πληρωμής, εν μέρει λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας τους. Κάτι που σύμφωνα με την PayPal θα μπορούσε να αλλάξει αφού η διευθετώντας η ίδια την συναλλαγή σε παραστατικό νόμισμα, οι έμποροι θα απαλλάσσονται από αυτόν τον κίνδυνο.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο όπου τα κρυπτονομίσματα μετατρέπονται από μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που αγοράζετε, κρατάτε ή πουλάτε σε νόμιμη πηγή χρηματοδότησης ικανή να πραγματοποιεί εμπορικές συναλλαγές στον πραγματικό κόσμο», συμπλήρωσε ο Schulman.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν θα χρεώσει καμία συναλλαγή για πληρωμή με κρυπτογράφηση ενώ για κάθε αγορά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ένας τύπος κρυπτονομίσματος, όπως διευκρινίστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments