Διεθνή

Εμβόλιο Κίνα: Η Sinovac αυξάνει την παραγωγή της

Εμβόλιο Κίνα: Η Sinovac αυξάνει την παραγωγή της
Εμβόλιο Κίνα: Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας για το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού.

Η Κίνα έχει ξεκινήσει μία τεράστια προσπάθεια παραγωγής για το εμβόλιο της. Μάλιστα πρόσφατα ο ΠΟΥ εξέδωσε πόρισμα σχετικά με τα κινεζικά εμβόλια. Το πόρισμα αυτό κρίνει πως τα εμβόλια της Κίνας είναι ασφαλή και αποτελεσματικά απέναντι στον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα στοιχήματα της Κίνας είναι να κυριαρχήσει στην παραγωγή των εμβολίων. Μεγάλος ανταγωνιστής σε αυτήν την κούρσα είναι οι ΗΠΑ. Παρόλα αυτό η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac ανακοίνωσε ότι διπλασίασε την παραγωγική της δυναμικότητα στα 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού τον χρόνο. Εμβόλιο Κίνα

Εμβόλιο Κίνα:  Στο 50% για την αποφυγή της μόλυνσης

Το εμβόλιο αυτό, που έχει βαπτίσει CoronaVac, είναι ένα από τα τέσσερα τα οποία έχουν λάβει άδεια χρήσης από την κινεζική κυβέρνηση. Σε κλινικές μελέτες οι οποίες διεξήχθησαν στη Βραζιλία, η αποτελεσματικότητά του προέκυψε πως κυμαίνεται περί το 50% ως προς την αποτροπή της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και στο 80% για την αποφυγή εκδήλωσης σοβαρών μορφών της COVID-19, που απαιτούν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η Sinovac διευκρίνισε ότι ολοκλήρωσε τη δημιουργία τρίτης αλυσίδας παραγωγής του εμβολίου. Ο κινεζικός όμιλος είναι πλέον σε θέση κατά συνέπεια να παράγει 2 δισεκ. δόσεις τον χρόνο, που αρκούν για τον εμβολιασμό ενός δισεκ. ανθρώπων.

Εμβόλιο Κίνα:  Οι μεγάλοι αριθμοί παραγωγής της Sinovac

Η Sinovac σημείωσε ότι ήδη έχει παραδώσει 200 εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος της σε πάνω από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Έχει εξασφαλίσει άδειες για τη διάθεση του σε πάνω από τριάντα χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι την  Τετάρτη, ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανέφεραν ότι τα εμβόλια της Sinovac και της Sinopharm, άλλης κινεζικής φαρμακευτικής, είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, όμως πρόσθεσαν πως χρειάζονται περισσότερα δεδομένα προτού να συστήσουν τη χρήση τους.

Εμβόλιο Κίνα:  Το πόρισμα του ΠΟΥ

Η αξιολόγηση αυτή έγινε από τη Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων (SAGE) του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό, η οποία συνεδρίασε από τις 22 ως τις 25 Μαρτίου. Στους εμπειρογνώμονες αυτούς έχει κυρίως ανατεθεί να διατυπώνουν συστάσεις όσον αφορά τον εμβολιασμό.

Σε έγγραφο στο οποίο συνοψίζονται τα κύρια σημεία που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση, οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως αυτά τα δύο κινεζικά εμβόλια –για τα οποία έχει κατατεθεί στον ΠΟΥ αίτημα ομολογοποίησης– «κατέδειξαν την ασφάλεια και την καλή αποτελεσματικότητά τους κατά της Covid-19 όταν ο ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα».

«Όμως λείπουν δεδομένα (…) όσον αφορά τους ηλικιωμένους και αυτούς που πάσχουν από άλλες νόσους», συμπλήρωσαν πάντως. Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ προσθέτουν: αφού υιοθετηθούν αυτά τα δύο εμβόλια, «θα είναι απαραίτητες μελέτες (όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους) για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματά τους σ’ αυτούς τους υποπληθυσμούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments