Διεθνή

Ιταλία: Στα φαρμακεία το εμβόλιο Johnson & Johnson

Ιταλία: Στα φαρμακεία το εμβόλιο Johnson & Johnson
Ιταλία: Ο εμβολιασμός είναι η κύρια οδός για να αφήσουμε πίσω μας την όλη αυτή κατάσταση», κατέληξε ο υπουργός Υγείας στην Ιταλία, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο υπουργός Υγείας στην Ιταλία, Ρομπέρτο Σπεράντσα, δήλωσε σήμερα ότι «Όπου ο κόσμος εμβολιάζεται, καταγράφεται δραστική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων».

«Αναφέρομαι στα νοσοκομεία αλλά και στους οίκους ευγηρίας, όπου τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στους οίκους ευγηρίας, είχαμε ένα άμεσο, απτό αποτέλεσμα: περιορίσθηκε εντυπωσιακά το ποσοστό των μολύνσεων και των θανάτων», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας. «Αυτό αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός είναι η κύρια οδός για να αφήσουμε πίσω μας την όλη αυτή κατάσταση. Τώρα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε την εκστρατεία μας με τα εμβόλια της Johnson & Johnson», κατέληξε ο Σπεράντσα.

Παράλληλα, όμως, η περιφέρεια της Ρώμης (Λάτιο) έκανε γνωστό ότι αν δεν παραδοθούν νέες παρτίδες, αύριο δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί η χορήγηση των εμβολίων. Ο έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο προσπάθησε να καθησυχάσει τους υπεύθυνους της ιταλικής τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας ότι «μέσα στις επόμενες εικοσιτέσσερις ώρες, πρόκειται να φτάσουν, στην Ιταλία, 1.300.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Aν οι σχετικές χρονικές δεσμεύσεις γίνουν σεβαστές, οι κάτοικοι της περιφέρειας με πρωτεύουσα τη Ρώμη (ηλικίας 55 με 60 ετών) θα μπορούν να εμβολιασθούν και στα φαρμακεία με το εμβόλιο της Johnson&Johnson κατά της covid -19, από τις 20 Απριλίου.

Ιταλία

Johnson & Johnson: Η ΕΕ έχει παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις

Η ΕΕ, η οποία έχει παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις από το αμερικανικό εργαστήριο (με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις), αναμένεται να λάβει κατά το δεύτερο τρίμηνο περίπου 55 εκατομμύρια δόσεις, εξήγησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντε Λάιεν στα μέσα Μαρτίου. Η φαρμακοβιομηχανία, από την πλευρά της, δεν έχει δημοσιοποιήσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των παραδόσεών της.

Το εμβόλιο βασίζεται σε έναν ιικό φορέα, σύμφωνα με μια τεχνολογία που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την εταιρία, συγκεκριμένα κατά του ιού Έμπολα. Χρησιμοποιεί ως υποστήριξη έναν άλλο ιό, ελαφρώς μολυσματικό, μετασχηματισμένο για να προσθέσει γενετικές οδηγίες από ένα μέρος του ιού που ευθύνεται για την Covid-19. Μόλις βρεθεί μέσα στα κύτταρα, παράγεται μια τυπική πρωτεΐνη του SARS-CoV-2, εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα να την αναγνωρίσει. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το πρώτο, μεταξύ αυτών που έχουν λάβει το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που απαιτεί μόνο μία δόση αντί για δύο, και επιπλέον μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου. Ο φαρμακευτικός όμιλος δεσμεύτηκε να το πουλήσει σε τιμή κόστους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments