Διεθνή

Γερμανία: Πάνω από 8.000 τα νέα κρούσματα

Γερμανία: Πάνω από 8.000 τα νέα κρούσματα
Κορωνοϊός: Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε 8.497 νέες μολύνσεις και 50 νεκρούς.

Μειωμένα είναι τα σημερινά κρούσματα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία. Μετά την έκρηξη των μολύνσεων στις 4 Απριλίου, όταν και ανακοινώθηκαν 12.196 περιπτώσεις και 68 θάνατοι, σήμερα αναφέρθηκαν από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ 8.497 κρούσματα, φθάνοντας τα 2.893.883.  Παράλληλα, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, ανακοίνωσε ότι ακόμη 50 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 77.013 νεκρούς ως εδώ.

Γερμανία: Παραιτείται από 558.000 εμβόλια

Την ίδια ώρα, η χώρα παραιτείται από 558.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη προσφορά τους σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού τους. Σύμφωνα με την Berliner Morgenpost, τα κράτη – μέλη σκοπεύουν να συγκεντρώσουν περίπου 2,8 εκατομμύρια εμβόλια, προκειμένου να τα διαθέσουν στην Εσθονία, την Λετονία, την Σλοβακία, την Κροατία και την Βουλγαρία. Οι χώρες αυτές βασίστηκαν ιδιαίτερα στο εμβόλιο της AstraZeneca και οι καθυστερήσεις στην παράδοση προκαλούν σοβαρές συνέπειες στην πορεία ανοσοποίησης του πληθυσμού τους.

Οι μόνες χώρες που δεν συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι η Αυστρία, η Τσεχία και η Σλοβενία. «Πρόκειται για σημαντικό μήνυμα μέσα στην πανδημία, ότι μια μεγάλη πλειοψηφία στην ΕΕ δείχνει αλληλεγγύη προς κάποιες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την έλλειψη εμβολίων», δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι «τρεις χώρες μένουν εκτός και αρνούνται αυτή τη χειρονομία».

Eν τω μεταξύ, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της χώρας λέει ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν με εμβόλιο τύπου mRNA όσοι έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση με AstraZeneca και είναι κάτω των 60 ετών. Η δεύτερη δόση, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα πρέπει να χορηγηθεί δώδεκα εβδομάδες μετά την πρώτη, καθώς ακόμη δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια του συνδυασμού δύο διαφορετικών εμβολίων.

Η σύσταση αυτή θα ισχύει μέχρις ότου υπάρξουν νέα επιστημονικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή στην Γερμανία εγκεκριμένα εμβόλια τύπου mRNA είναι της BioNTech/Pfizer και της Moderna. Την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή, έπειτα από τα νέα περιστατικά θρομβοεμβολών, εξέδωσε οδηγία, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει στο εξής να χορηγείται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments