Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca: 63χρονη κατήγγειλε περιστατικό θρόμβωσης

Εμβόλιο AstraZeneca: 63χρονη κατήγγειλε περιστατικό θρόμβωσης
Εμβόλιο AstraZeneca: Η 63χρονη διαγνώστηκε με θρόμβωση στο κάτω άκρο τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Ακόμα ένα περιστατικό θρόμβωσης που ίσως να συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατήγγειλε σήμερα μία 63χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με την ίδια, οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υποστεί θρόμβωση στο κάτω άκρο τέσσερις μέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Η 63χρονη είχε εμβολιαστεί στις 31 Μαρτίου. Τα πρώτα συμπτώματα δεν άργησαν να φανούν. Από την πρώτη κιόλας μέρα ένιωσε ατονία, μούδιασμα στα χείλη και άλγος στ’ άκρα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί και πάλι στο νοσοκομείο. «Της έκαναν κάποιο triplex, είδαν ότι έχει κάνει θρόμβωση στο κάτω άκρο, στο ένα της πόδι, της έδωσαν μία αγωγή και την έδιωξαν. Της έδωσαν μία φαρμακευτική αγωγή η οποία λέει ότι θα κάνει αντιθρομβωτικές ενέσεις», ανέφερε η κόρη της 63χρονης.

Στο άκουσμα της ιατρικής γνωμάτευσης, η γυναίκα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. «Φoβήθηκα, έκλαιγα, ζήτησα στο γιο μου να γυρίσουμε σπίτι. Παίρνω την κόρη μου με ρωτάει μα καλά δεν σου είπαν τίποτα να συμπληρώσεις; όχι τίποτα», δήλωσε η 63χρονη.

Ο ΕΟΦ δεν είχε καμία ενημέρωση για το περιστατικό

Από την άλλη πλευρά η κόρη της στάθηκε και στο γεγονός ότι ο ΕΟΦ δεν είχε καμία ενημέρωση για το περιστατικό. «Η κυρία που ήτανε στο εμβολιαστικό κέντρο μου είπε ότι έπρεπε να γίνει κάποια κίτρινη κάρτα, και της λέω και γιατί δεν το κάνατε; Μου λέει “δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς, πρέπει ο πολίτης να το κάνει”. “Τι λέτε κυρία μου;” λέω. Εγώ μπήκα και διάβασα ο πολίτης έχει δικαίωμα να το κάνει, ο γιατρός έχει υποχρέωση να το κάνει», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ακόμη η κόρη της 63χρονης καταγγέλλει ότι παρά το γεγονός ότι η μητέρα της ενημέρωσε τους γιατρούς πως είχε εμβολιαστεί τέσσερις ημέρες πριν από την εμφάνιση της θρόμβωσης εκείνοι δεν συμπλήρωσαν, ως όφειλαν, την κίτρινη κάρτα ώστε να ενημερωθεί ο ΕΟΦ. «Τους είπα έχω αυτό κι αυτό. Δεν μου είπε κανένας τίποτα. Δεν μου είπε κανένας για κίτρινη κάρτα. Τίποτα”», υπογράμμισε.

«Δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω, ή ότι ήθελαν να το αποκρύψουν, ή ότι δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι για το τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε η κόρη της 63χρονης για τη στάση των γιατρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments