Αθλητισμός

Champions League: Προβάδισμα για τη Ρεάλ και τη Σίτι

Champions League: Προβάδισμα για τη Ρεάλ και τη Σίτι
Champions League: Η «βασίλισσα» και οι «πολίτες» πήραν το προβάδισμα από τους πρώτους προημιτελικούς. Δείτε τα highlights των παιχνιδιών.

Το Champions League για άλλη μια βραδιά μας πρόσφερε θέαμα και ωραία ματς, όπως ανέμεναν όλοι οι φίλαθλοι από τα ματς των προημιτελικών. Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι σε Λίβερπουλ και Μπορούσια Ντόρτμουντ, αντίστοιχα. Όμως, κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα πάντα έχουν τελειώσει.

Champions League: Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1

Η Ρεάλ Μαδρίτης με ένα σούπερ αποτελεσματικό παιχνίδι νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ και πήρε σημαντικό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Άνφιλντ» για τον δεύτερο αγώνα των προημιτελικών.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Βινίσιους Τζούνιορ που πέτυχε δύο γκολ, ενώ το άλλο γκολ της Ρεάλ σημείωσε ο Μάρκο Ασένσιο μετά από λάθος του Οζάν Κάμπακ.

Ο 20χρονος Βραζιλιάνος είναι ο δεύτερος νεότερος μετά τον Κιλιάν Εμπαπέ που σημειώνει δύο γκολ στα προημιτελικά ή αργότερα στο Champions League.

Η Λίβερπουλ «πλήρωσε» το αναιμικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν έκανε ούτε μία τελική, αν και ανέβηκε στο δεύτερο μέρος, μειώνοντας προσωρινά σε 2-1 με τον Μο Σαλάχ. Συγκλονιστικό ματς έκαναν οι τρεις του κέντρου της «βασίλισσας»: Τόνι Κρόος (1 ασίστ), Λούκα Μόντριτς (1 ασίστ), Κασεμίρο (ήταν παντού).

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ασένσιο (72′ Βαλβέρδε), Μπενζεμά, Βινίσιους (85′ Ροντρίγκο)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Καμπάκ (81′ Φιρμίνο), Φίλιπς, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (42′ Τιάγκο), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Ζότα (81′ Σακίρι), Μανέ

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1

Ο Φιλ Φόντεν, που έγινε ο τρίτος νεότερος Άγγλος που σκοράρει σε έναν προημιτελικό Champions League, χάρισε τη νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι στο 90′ με 2-1 απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στον πρώτο αγώνα για τους «8» του Champions League. Μόνο ο Άλαν Σμιθ και ο Τίο Γουόλκοτ έχουν σκοράρει σε νεότερη ηλικία.

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι – Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1

Η Σίτι είχε ανοίξει το σκορ στο 19′ με τον Κέβιν Ντε Μπρούινε, ο οποίος έδωσε και την ασίστ στον Φόντεν. Η Μπορούσια ισοφάρισε στο 84′ με τον Μάρκο Ρόις (έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στη διοργάνωση) και κάνεις δεν μπορεί να την ξεγράψει, έστω κι αν η Σίτι είναι το μεγάλο φαβορί.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε 788 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ και 7 clean sheats, ενώ σημείωσε 18 τέρματα πριν να βρεθεί ομάδα που να την κάνει να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα, ένα ρεκόρ για το Champions League.

Τέλος, η Σίτι από το 2011-12 που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Champions League είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο 90ο λεπτο μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης (17).

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν, Σίλβα (59′ Ζέσους)

Ντόρτμουντ: Χιτς, Μορέι (81′ Μενιέ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ, Τζαν, Νταχούντ (81′ Ντιλέινι), Κνάουφ (63′ Ρέινα), Χάαλαντ, Ρόις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments