Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Η Μέρκελ προτείνει ενιαίο lockdown

Γερμανία κορωνοϊός: Η Μέρκελ προτείνει ενιαίο lockdown
Γερμανία κορωνοϊός: Η Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ ενιαίου lockdown στην Γερμανία και αναμένει τη συναίνεση των κρατιδίων.

Η Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ ενός άμεσου, σύντομου και ομοιόμορφου lockdown για όλη την Γερμανία και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, αναμένεται η συναίνεση των κρατιδίων. Υπενθυμίζουμε ότι ορισμένα κρατίδια και τοπικές κυβερνήσεις της Γερμανίας, μεταξύ αυτών το Ζάαρ και η Σαξονία, επιμένουν στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο την ένταση μεταξύ των κρατιδίων και της Καγκελαρίας.

«Κάθε αίτημα για σύντομο, ομοιόμορφο lockdown είναι σωστό», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, κληθείσα να σχολιάσει την πρόταση για «lockdown-γέφυρα» μέχρις ότου μειωθούν τα κρούσματα και επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, την οποία υπέβαλε ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικου Κόμματος (CDU) ‘Αρμιν Λάσετ.

«Μια ενιαία, εθνική προσέγγιση θα ήταν εδώ ορθή. Η ποικιλία των κανόνων που έχουν εγκριθεί δεν συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών και στην αποδοχή των μέτρων», τόνισε η κυρία Ντέμερ, απορρίπτοντας ωστόσο την εισήγηση του κ. Λάσετ να επισπευσθεί η επόμενη διάσκεψη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς και αυτή τη φορά να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

«Προφανώς δεν υπάρχει πλειοψηφία» για κάτι τέτοιο, διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και υπενθύμισε ότι υπάρχουν προγραμματισμένες διαβουλεύσεις για την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα κρατίδια προχωρούν σε χαλάρωση μέτρων παρά τις προειδοποιήσεις της Μέρκελ

«Δεν είναι τώρα η ώρα να συζητούμε τέτοια πράγματα», είχε δηλώσει η Καγκελάριος, στο πλαίσιο τηλεοπτικής της συνέντευξης, αναφερόμενη στο «πιλοτικό σχέδιο» της κρατιδιακής κυβέρνησης του Ζάαρ για περιορισμένο άνοιγμα με την προϋπόθεση αρνητικού τεστ για κορωνοϊό. Αν η κατάσταση συνεχιστεί, είχε δηλώσει, «δεν θα παραμείνω παρατηρητής – αυτό είναι ο όρκος του αξιώματός μου και η υποχρέωσή μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Τελικά το Ζάαρ αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Καγκελαρίου και άνοιξε χθες τους υπαίθριους χώρους εστίασης, τα γυμναστήρια, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι με την προϋπόθεση του τεστ, ενώ επιτρέπεται και πάλι η ομαδική άθληση σε ανοιχτούς χώρους, όλα αυτά τηρώντας πάντα αυστηρά μέτρα προστασίας.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις και στην Σαξονία σκοπεύουν να προχωρήσουν με άνοιγμα ζωολογικών και βοτανικών κήπων, μουσείων, καταστημάτων λιανικής και χονδρικής πώλησης, κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, καθώς και διενέργεια υποχρεωτικών τεστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments