Διεθνή

ΗΠΑ: «Όχι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΗΠΑ: «Όχι» στο πιστοποιητικό εμβολιασμού
ΗΠΑ: «Η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει, ούτε θα υποστηρίξει, ένα σύστημα που θα απαιτεί από τους Αμερικανούς να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού», σημειώνει ο Λευκός Οίκος.

Αρνητικός είναι ο Λευκός Οίκος στο ενδεχόμενο απόκτησης πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, «η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν υποστηρίζει, ούτε θα υποστηρίξει, ένα σύστημα που θα απαιτεί από τους Αμερικανούς να διαθέτουν πιστοποιητικό». Σημείωσε ωστόσο, ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ελεύθερος να εξετάσει την ιδέα αυτή.

«Δεν θα υπάρξει ομοσπονδιακή βάση δεδομένων για τους εμβολιασμούς, ούτε το ομοσπονδιακό κράτος θα επιβάλλει στους πάντες την υποχρέωση να αποκτούν πιστοποιητικό εμβολιασμού», πρόσθεσε η Τζεν Ψάκι κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών.

 ΗΠΑ: Το εντονότερο ενδιαφέρον για αυτή την ιδέα εκφράζεται από ιδιωτικές εταιρείες

Οι εταιρείες είναι αυτές που αδημονούν να ανοίξουν ξανά εγκαταστάσεις όπου εργάζεται «μεγάλος αριθμός ανθρώπων», όπως τα στάδια ή οι αίθουσες θεαμάτων. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα δημοσιοποιήσει σύντομα «συμβουλές» που θα δίνουν «σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, την ασφάλεια και τις διακρίσεις» σημείωσε η Ψάκι.

Παράλληλα τόνισε: «Από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι απλό, είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα και τα δικαιώματα των Αμερικανών πρέπει να προστατεύονται, επομένως τα συστήματα του είδους αυτού να μη χρησιμοποιηθούν σε βάρος ανθρώπων με άδικο τρόπο».

Σημειώνεται ότι αρκετές χώρες έχουν ήδη δημιουργήσει ή σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα υγειονομικό «διαβατήριο», που θα καταγράφει ότι κάποιος ή κάποια έχει εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό, ώστε να διευκολυνθεί η επανέναρξη των συναθροίσεων μεγάλων αριθμών ανθρώπων και των ταξιδιών. Η ιδέα όμως προκαλεί επικρίσεις και ανησυχίες που αφορούν ενδεχόμενες διακρίσεις και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΗΠΑ: Πάνω από 165 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό

Στις ΗΠΑ είχαν χορηγηθεί ως το πρωί της Κυριακής 4 Απριλίου πάνω από 165 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό από το σύνολο των σχεδόν 208 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν διανεμηθεί σε όλη τη χώρα. Αυτό ανακοίνωσαν τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Την προηγουμένη, τα CDC έκαναν λόγο για 161.688.422 δόσεις που είχαν χορηγηθεί και 207 εκατομμύρια δόσεις που είχαν διανεμηθεί.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, 106.214.924 άνθρωποι στις ΗΠΑ είχαν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση των εμβολίων τους, ενώ 61.416.536 πολίτες είχαν λάβει και τη δεύτερη και άρα θεωρούνται πλέον πλήρως ανοσοποιημένοι. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν στους εμβολιασμούς που έχουν γίνει με τα προϊόντα των Pfizer – BioNTech και Moderna, που χορηγούνται σε δύο δόσεις, και αυτό της Johnson & Johnson, που χορηγείται σε μία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments