Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου τα κρούσματα

Γαλλία κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου τα κρούσματα
Γαλλία κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου η πανδημία στη Γαλλία, όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν χθες τις 50.000.

Η κατάσταση της πανδημίας στη Γαλλία είναι εφιαλτική, καθώς χθες Πέμπτη κατέγραψε 50.659 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ελαφρώς μειωμένα συγκριτικά με τις χθεσινές καταγεγραμμένες λοιμώξεις covid-19, οι οποίες έφτασαν τις 59.038, ενώ στις ΜΕΘ βρίσκονται 5.109 άτομα. Επιπλέον, καταγράφηκαν 308 νέοι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 69.904.

Όπως προειδοποίησε, μιλώντας σε γαλλικό ραδιόφωνο ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, στη Γαλλία το τρίτο κύμα κορονοϊού ενδέχεται να κορυφωθεί τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες, προτού φανούν τα αποτελέσματα των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Εμανουέλ Μακρόν: Η Γαλλία μπαίνει σε lockdown για ένα μήνα

Με τη χώρα να διανύει σκληρές ώρες λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε με διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης ότι η χώρα μπαίνει σε αυστηρό lockdown για ένα μήνα. Στο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες που απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος μετέφερε την ανησυχία του για την κατάσταση στη χώρα.

Όπως σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, στο δεύτερο κύμα το περασμένο φθινόπωρο, «επιλέξαμε από τις αρχές του τρέχοντος έτους 2021 μια απάντηση που στόχευε στον περιορισμό της επιδημίας χωρίς να περιοριστούμε». «Τρεις αρχές δεν έπαψαν ποτέ να μας καθοδηγούν», εξήγησε: Ασφάλεια. Ισορροπία – δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες και των περιορισμών στα παιδιά μας και στην εκπαίδευσή τους, στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχική υγεία, ιδίως στους νεότερους – και ατομική ευθύνη.

«Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας όμως ότι «τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετωπίζουμε μια νέα κατάσταση», ιδιαίτερα λόγω της βρετανικής μετάλλαξης, και γι’ αυτό «πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα νέο πλαίσιο για τους επόμενους μήνες.»

Γαλλία lockdown: Τα μέτρα που θα ισχύουν για τον επόμενο μήνα

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ήδη σε 19 περιοχές θα επεκταθούν, από το Σάββατο, σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή για τέσσερις εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα:

– Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. θα ισχύσει παντού – Η τηλεργασία θα συστηματοποιηθεί – Τα καταστήματα θα είναι κλειστά σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή – Κλείνουν για τρεις εβδομάδες νηπιαγωγεία, σχολεία, κολέγια και γυμνάσια. Η σχολική περίοδος θα αναπροσαρμοστεί. – Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητές θα μπορούν ψνα πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μια ημέρα την εβδομάδα

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, οι πολίτες που επιθυμούν να αλλάξουν περιοχή για να απομονωθούν θα μπορούν να το κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο και το Πάσχα. Επίσης θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν όσοι Γάλλοι ζουν στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν.

Ως διέξοδο ο Μακρόν έδειξε τον εμβολιασμό. «Υπήρξαν καθυστερήσεις, υπήρξαν πράγματα που έχουμε διορθώσει. Τις επόμενες εβδομάδες όμως θα επιταχύνουμε περαιτέρω τον αριθμό των δόσεων που λαμβάνουμε και θα γίνουμε σταδιακά η πρώτη ήπειρος όσον αφορά την παραγωγή εμβολίων» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments