Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα βίντεο που «καίνε» τους δράστες

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα βίντεο που «καίνε» τους δράστες
Γιώργος Καραϊβάζ: Οι Αρχές ψάχνουν σε όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, από την Κηφισιά όπου εργαζόταν μέχρι τον Άλιμο.

Προσπάθειες να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα διαφυγής των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ καταβάλλει η αστυνομία, καθώς έχει συλλέξει ήδη αρκετά βίντεο που δείχνουν τους δράστες  κατά την προσέγγιση και κατά τη διαφυγή τους.

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα βίντεο που «καίνε» τους δράστες

Ενδεχομένως υπάρχει και ένα βίντεο λίγο πριν την αλλαγή οχήματος διαφυγής. Αν και το σκουτεράκι, στο οποίο επέβαιναν δεν έχει βρεθεί ακόμα, ούτε καμένο αλλά ούτε έχει δηλωθεί κάποια κλοπή του, είναι βέβαιο ότι ήταν δύσκολο οι δράστες να διαφύγουν με αυτό. Έτσι, οι αρχές ερευνούν το δεύτερο όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν ώστε να επεκτείνουν την ακτίνα κινήσεως των δραστών, και τις προηγούμενες μέρες όμως, γιατί ενδεχομένως υπήρχε κάποια δοκιμή ή προπαρασκευαστική ενέργεια, κάποια παρακολούθηση, που μπορεί να έχουν πιάσει οι κάμερες όταν οι δράστες ήταν ακάλυπτοι και φαίνονταν τα πρόσωπά τους.

Ψάχνουν σε όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, από την Κηφισιά όπου εργαζόταν μέχρι τον Άλιμο. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να υπήρχαν δυο ομάδες, οι οποίες έδρασαν. Η μια να παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα και η άλλη να προσέγγισε και να εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Γιώργος Καραϊβάζ

Φωτογραφία από το σημείο που έπεσε νεκρός ο Γιώργος Καραϊβάζ

Στο μεταξύ, πέρα από τις καταθέσεις των τριών αυτοπτών μαρτύρων, θα διευρυνθεί ο κύκλος στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον

Θα πάρουν κατάθεση ακόμα και από τον δικηγόρο του προκειμένου να ανασύρουν από τη μνήμη τους περιστατικά και γεγονότα ή αναφορές που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση. Ο φορητός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μπορεί να γίνει σάρωση των περιοχών για να δουν ποια κινητά εκπέμπουν σε συγκεκριμένο χώρο και κυρίως στην περιοχή του Αλίμου. Γιώργος Καραϊβάζ

Οι αξιωματικοί πάντως είναι σίγουροι ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και για πρωταγωνιστικά μέλη της Greek mafia. Κι αυτό ενδεχομένως να είναι και η αχίλλειος πτέρνα τους, καθώς βγήκε στην επιφάνεια η δράση ενός οργανωμένου εγκλήματος. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι δολοφόνοι να ήταν επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό, καθώς εδώ και τρία χρόνια ακολουθείται το ίδιο μοντέλο δράσης, ενώ δεν αποκλείεται  να μην γνώριζαν καν τον στόχο τους.

Γιώργος Καραϊβάζ: 10 ήταν οι σφαίρες που δέχθηκε

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε χθες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έπεσε νεκρός αφού δέχθηκε 10 σφαίρες, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε. Από την πρώτη στιγμή, οι άνθρωποι της Αστυνομίας, μιλούσαν για ένα συμβόλαιο θανάτου και όλα δείχνουν ότι αυτό συνέβη.

Η ιατροδικαστής εντόπισε ότι έξι σφαίρες χτύπησαν στον θώρακα τον Γιώργο Καραϊβάζ, μια στον λαιμό, δύο σφαίρες στο κεφάλι, ενώ η μια που βρέθηκε στην παλάμη προφανώς προέρχεται από αντανακλαστική κίνηση του δημοσιογράφου για να προστατευτεί από τους δράστες που τον «γάζωναν».

 «Καθαρό» το όπλο

Σύμφωνα με την πρώτη βαλλιστική εξέταση «καθαρό» είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου. Η εξέταση αρχικά δείχνει ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο, οι Αρχές προχωρούν και σε μια δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».

Πρόκειται ωστόσο για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που από την πρώτη στιγμή περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Το επίσημο και τελειωτικό αποτέλεσμα για το όπλο αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments