Πως Να

iOS 14 widgets: Πως να δημιουργήσετε δικά σας

iOS 14 widgets: Πως να δημιουργήσετε δικά σας
iOS 14 widgets: Η νέα έκδοση του iOS έδωσε την δυνατότητα εισαγωγής εφαρμογών στην αρχική οθόνη προκειμένου να γίνει πιο χρηστική.

Το νέο λογισμικό iOS 14, τα οποία έρχονται με την δυνατότητα των widgets έχουν υιοθετήσει πάνω από το 90% των iPhone της Apple. Η συγκεκριμένα έκδοση κυκλοφόρησε πριν περίπου επτά μήνες. Αυτό αναφέρουν τα αποτελέσματα των δεδομένων της έρευνας του Mixpanel σχετικά με την υιοθέτηση του iOS 14.

Πιο συγκεκριμένα, τα widget είναι συντομεύσεις εφαρμογών τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στην αρχική σας οθόνη. Ο λόγος είναι  προκειμένου να έχετε άμεση πρόσβαση στην εφαρμογή που θέλετε καθώς και να δείτε επιπλέον πληροφορίες. Για παράδειγμα η προσθήκη του widget μουσικής σας προβάλλει τι ακούσατε τελευταία φορά.

Προσθήκη widgets στην αρχική οθόνη

  • Πατήστε παρατεταμένα ένα κενό σημείο στην αρχική σας οθόνη
  • Πατήστε το + πάνω αριστερά
  • Επιλέξτε το widget που θέλετε να χρησιμοποιήσετε
  • Σύρετε το widget στην θέση που θέλετε

Προς το παρόν τα περισσότερα widget που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι εφαρμογών της Apple, όμως συνεχώς και περισσότερες εφαρμογές αναπτύσουν τα δικά τους widget οπότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

Δημιουργήστε δικά σας widget με το Widgetsmith

  • Κάνετε λήψη και άνοιγμα της εφαρμογής Widgetsmith από το Appstore
  • Επιλέξτε την επιλογή small#1 και στην συνέχεια Default Widget
  • Διαλέξτε το Widget που θέλετε και στην συνέχεια τροποποιήστε την γραμματοσειρά “Font” το χρώμα “Tint Color” και το “Background Color”
  • Επιλέξτε το βελάκι πάνω αριστερά για να πάτε πίσω στο μενού και στην συνέχεια “Save”

Δημιουργήστε δικά σας widget με το Color Widgets

Η εφαρμογή Color Widgets προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης από το Widgetsmith και μπορείτε να επιλέξετε από μία ποικιλία ήδη έτοιμων σχεδίων ή να κατασκευάσετε το δικό σας με ότι φωτογραφία θέλετε. Για να τα κάνετε όλα αυτά θα πρέπει αρχικά να κατεβάσετε την εφαρμογή από το App store και να πατήσετε άνοιγμα.

Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή θα δείτε ότι υπάρχουν αρκετά όμορφα έτοιμα σχέδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν όμως θέλετε να το δημιουργήσετε μόνοι σας πατάτε στην πρώτη επιλογή που λέει “Active Widget”. Στο επόμενο στάδιο μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα και το στυλ που επιθυμείτε ή να πατήσετε “Add Photo” για να προσθέσετε μία δικιά σας φωτογραφία.

Αφού δημιουργήσετε το widget που θέλετε πατάτε SET WIDGET. Στην συνέχεια για να προσθέσετε το widget που δημιουργήσατε στην αρχική σας οθόνη ακολουθείτε την κλασική διαδικασία που αναφέραμε παραπάνω για προσθήκη widget και θα το βρείτε εκει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments