Τεχνολογία

iOS 14: Με τη νέα αναβάθμιση μπορείς να βγάλεις screenshot πολύ εύκολα

iOS 14: Με τη νέα αναβάθμιση μπορείς να βγάλεις screenshot πολύ εύκολα
iOS 14: Και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι δύο «χτυπήματα».

Το iOS (προηγουμένως iPhone OS) είναι ένα λογισμικό για κινητά το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc.

Αρχικά παρουσιάστηκε το 2007 για το iPhone, ενώ υποστηρίζει και άλλες συσκευές της Apple όπως το iPod touch (Σεπτέμβριος 2007), το iPad (Ιανουάριος 2010) και το Apple TV (δεύτερης γενιάς) (Σεπτέμβριος 2010). Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα αναβάθμιση, το iOS 14 και ενώ πολλοί χρήστες και… ειδικοί των smartphones μίλησαν για ένα bug, φαίνεται πως κερδίζει πολύ όταν χρειάζεται να βγάλεις screenshot.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα αναβάθμιση έχει ένα σούπερ τρικ, ίσως ό,τι καλύτερο, προκειμένου να διευκολύνει τους εκατομμύρια χρήστες να βγάζουν το screenshot που θέλουν. Μιας και το iOS 14 είναι εδώ και ήδη πολλοί χρήστες της Apple το έχουν κατεβάσει στις συσκευές του, με μια απλή κίνηση η οποία φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν φωτογραφία την οθόνη τους.

Και μπορεί την περασμένη Τρίτη, η εταιρεία να μην παρουσίασε το iPhone 12 αφήνοντας τους πιστούς ακολούθους της να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά μία ημέρα μετά κυκλοφόρησε το iOS 14. Και είναι ένα λογισμικό με αρκετές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα, όπως θα έχετε παρατηρήσει τις αλλαγές όσοι έχετε ήδη κινηθεί προκειμένου να το εγκαταστήσετε στο κινητό σας. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτές οι αλλαγές που φαίνονται.

Το σίγουρο είναι πως η αναβάθμιση που ξεχωρίζει και έχει ενθουσιάσει τους λάτρεις της Apple είναι το «back tap» το οποίο επιτρέπει στον χρήστη με μόνο δύο «χτυπήματα» στην πίσω πλευρά του iPhone να γίνεται η ενέργεια που έχει επιλέξει. Χάρη σε αυτό με δύο «χτυπήματα» μπορείτε να τραβήξετε screenshot, να ανάψετε τον φακό ή να ανοίξετε το κέντρο ελέγχου ενώ στο βίντεο φαίνεται πώς ακριβώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Back Tap.

Να αναφέρουμε πως αντίθετα από το Windows Phone της Microsoft και το Android της Google, η Apple δεν δίνει την άδεια για την εγκατάσταση του λογισμικού iOS σε συσκευές που δεν είναι κατασκευής Apple. Στις Ιανουαρίου 2013, το App Store της Apple περιείχε περισσότερο από 775.000 εφαρμογές iOS, 300.000 από τις οποίες ήταν συμβατές για iPad. Αυτές οι εφαρμογές έχουν μεταφορτωθεί συνολικά περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια φορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments