Ελλάδα

Κεραμέως: Από τις 21 Απριλίου ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Κεραμέως: Από τις 21 Απριλίου ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών
Κεραμέως: Προτεραιότητα θα έχουν οι εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και αυτοί της γενικής εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μία ημέρα μετά το άνοιγμα των Λυκείων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στην ένταξη των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, από τις 21 Απριλίου.

Δεν θα υπάρξει ηλικιακή προτεραιοποίηση:

«Μετά την ένταξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, εντάσσονται από 21 Απριλίου στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα», αναφέρει η σχετική ανάρτηση. Σημειώνεται, ότι δεν θα υπάρξει ηλικιακή προτεραιοποίηση μεταξύ των εκπαιδευτικών, οπότε από την επόμενη Τετάρτη (21/4) που ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς, θα μπορούν όλοι να κλείσουν ραντεβού για να προγραμματίσουν πότε θα υποβληθούν σε εμβολιασμό.

Μπορεί να γίνεται μάθημα και στο προαύλιο στα σχολεία:

Χτες η υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου, από το οποίο δήλωσε ότι “οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας, το self test είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκινάει τώρα και συμβάλλει στην «καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά. Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα βήμα, κάθε στάδιο της διαδικασίας και να διορθώνουμε όπου χρειάζεται, ότι χρειάζεται».

Παράλληλα, επισήμανε πως η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε χάρη στην «τεράστια προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαίδευσης, στη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των φαρμακείων για τη διανομή των self tests».

Yπενθυμίζεται ότι δύο και όχι ένα self test θα μπορούν να προμηθεύονται πλέον από τα φαρμακεία μαθητές και καθηγητές για την κάθε εβδομάδα. Όσοι πρέπει να υποβληθούν στη διαδικασία για να πάνε στο σχολείο θα μπορούν, έτσι, να προμηθεύονται ένα τεστ για την Πέμπτη και ένα για την άλλη Δευτέρα και δεν θα χρειάζεται να πάνε στο φαρμακείο 2 φορές, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί. Το κουδούνι στα Λύκεια όλης της χώρας χτύπησε χτες, Δευτέρα 12 Απριλίου, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, αλλά ο φόβος των ειδικών δεν έχει εκλείψει αφού αρκετοί επιστήμονες παραμένουν με κομμένη την ανάσα για το τι θα συμβεί λίγες ημέρες μετά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments