Τεχνολογία

Εφαρμογή Heads Up: Μας προστατεύει όταν περπατάμε στον δρόμο

Εφαρμογή Heads Up: Μας προστατεύει όταν περπατάμε στον δρόμο
Εφαρμογή Heads Up: Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν στο κινητό ή σερφάρουν στο ίντερνετ ακόμα και όταν περπατούν ακόμα και σε μεγάλους δρόμους.

Η εφαρμογή Heads Up ήρθε να μας προστατέψει από τους κινδύνους που έχουμε όταν περπατάμε σε μεγάλους δρόμους είτε μιλώντας στο κινητό μας είτε σερφάροντας στο ίντερνετ. Το Heads Up είναι μια ακόμα χρήσιμη εφαρμογή, όπως τα Google Maps ή η εφαρμογή που μπορεί να σε βοηθήσει με τις παλιές σου φωτογραφίες.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο app προσπαθεί να προστατέψει τους κατόχους των κινητών τηλεφώνων από πιθανό ατύχημα όταν περπατούν και χρησιμοποιούν την συσκευή τους. Έτσι διαφέρει από τις υπόλοιπες.

Ο αριθμός των εφαρμογών για τα κινητά τηλέφωνα και τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές εκτιμάται ότι αγγίζουν σε αριθμό τα εννέα εκατομμύρια. Όλες αναπτύχθηκαν με στόχο να «υποχρεώνουν» τον κάτοχο της συσκευής να την χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο.

Αντίθετα το Heads Up προτρέπει τον κάτοχο της συσκευής να σταματήσει να την χρησιμοποιεί. Η εφαρμογή ονομάζεται έτσι και κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της. Ζητά από τον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου αν αυτός βρίσκεται σε κίνηση, αν περπατάει στον δρόμο, να σταματήσει να το χρησιμοποιεί και να σηκώσει το κεφάλι για να δει που βρίσκεται και να αποφύγει πιθανό ατύχημα.

Εφαρμογή Heads Up: Μας προστατεύει όταν περπατάμε στον δρόμο

Εφαρμογή Heads Up: Μας προστατεύει όταν περπατάμε στον δρόμο

«Μην ξεχνάς να συγκεντρώνεσαι στο τι υπάρχει γύρω σου» είναι το μήνυμα που βλέπει στο τηλέφωνο του ο χρήστης της εφαρμογής.

Το Heads Up αποτελεί το νέο μέλος της οικογένειας εφαρμογών Digital Wellbeing, οι οποίες προσπαθούν να βοηθήσουν τον κάτοχο ενός κινητού τηλεφώνου να μην οδηγείται σε υπερβολική χρήση του. Πρόκειται για εφαρμογές που δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να βάζουν διαφόρων ειδών περιορισμούς στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν ή να αδρανοποιούν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα την έλευση ειδοποιήσεων και ενημερώσεων.

Κάποιοι πάντως λένε ότι η νέα εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό σε κάποιους που περπατούν, αλλά βιάζονται να δουν ή να γράψουν κάτι στο κινητό τους και θα βλέπουν ξαφνικά στην οθόνη την ειδοποίηση να σταματήσουν αυτό που κάνουν και να σηκώσουν το κεφάλι. Η ανταπάντηση από την άλλη πλευρά είναι ότι ακόμη και αν κάποιος θέλει να ρισκάρει και δεν θέλει να προσέχει όταν περπατά, πρέπει να καταλάβει ότι η προσοχή που πρέπει να δείξει αφορά και τους άλλους ανθρώπους που ίσως να πέσει πάνω τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments