Αθλητισμός

Ευρωλίγκα: Έκτακτη σύσκεψη από τον Μπερτομέου

Ευρωλίγκα: Έκτακτη σύσκεψη από τον Μπερτομέου
Ευρωλίγκα: Ο CEO της διοργάνωσης αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση των έντεκα μετόχων μετά τη «συμμαχία» των εφτά κλαμπ εναντίον του.

Έκτακτη συνέλευση των έντεκα μετόχων της Ευρωλίγκα καλεί ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος εμφανίζεται ανήσυχος μετά τη σύσκεψη που είχαν στην Αθήνα επτά ομάδες, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα, ο CEO της διοργάνωσης βλέποντας πως υπάρχουν κλαμπ που θέτουν σοβαρά ζητήματα στο τραπέζι, με κυριότερα το ύψος και την κατανομή των εσόδων μιλώντας για κακοδιαχείριση σε κεντρικό επίπεδο από τη λίγκα, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση των “11” για να βάλει τα “πράγματα στη θέση τους”.

Πολλές ομάδες έχουν παράπονα:

Η σύσκεψη αναμένεται να γίνει ως το τέλος του μήνα, αλλά αυτό πιθανώς να εξαρτηθεί από την πορεία των playoffs, που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα. Πάντως αρκετές ομάδες με σημαντικά brand names και πολλούς φιλάθλους έχουν πολλά παράπονα από τον τρόπο που διοικεί ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Μένει να φανεί αν ο Καταλανός θα καταφέρει να ηρεμήσει τα πνεύματα ή αν θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα απομάκρυνσης του ύστερα από πολλά χρόνια. Επίσης, ίσως ομάδες ζητήσουν να αποχωρήσουν από την λίγκα μιας και η FIBA πάντα «καραδοκεί» να τις υποδεχτεί και να ισχυροποιήσει το δικό της προϊόν.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και άλλες 5 ομάδες κατά Μπερτομέου

Όπως έγινε γνωστό χθες τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση επτά ομάδων της Ευρωλίγκα στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνάντηση έγινε στις 11 Απριλίου και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Έδωσαν το “παρ’ων” ιδιοκτήτες, πρόεδροι και ισχυροί άνδρες των διοικήσεων των παραπάνω ομάδων. Οι «7» συζήτησαν για αρκετές ώρες έτσι ώστε να εκφράσουν τις αμφιβολίες τους για την τωρινή δομή της λίγκας, τον τρόπο λειτουργίας της και φυσικά τα οικονομικά δεδομένα που διαχειρίζεται αφού στα ταμεία των ομάδων μπαίνουν ελάχιστα έσοδα. Οι συγκεκριμένες ομάδες εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τα παραπάνω ζητήματα και εύλογες απορίες. Όλα αυτά με κάποιο τρόπο πρόκειται να φτάσουν στον Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που του προέκυψε .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments