Ελλάδα

Άγιον Όρος: Παρατείνεται έως 10 Μαΐου η αναστολή

Άγιον Όρος: Παρατείνεται έως 10 Μαΐου η αναστολή
Άγιον Όρος: Με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Αγίου Όρους παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων.

Με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Αγίου Όρους παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων. Επίσης, επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιχείρηση «Ελευθερία» στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους

Με φόντο την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου, η κυβέρνηση προχωρά το πλάνο της για τον οριζόντιο εμβολιασμό των ελληνικών νησιών, που έχουν μέχρι 10.000 κατοίκους, με σκοπό να γίνουν covid-free προορισμοί. Ουσιαστικά συνεχίζεται η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από τα μικρά νησιά, 69 στον αριθμό και με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

Θυμίζουμε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι οι κάτοικοι αυτοί να έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι το τέλος του Απριλίου. Όπως έχει πει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «έχουμε τόσα πολλά μικρά νησάκια και επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους τους πληθυσμούς σε μία φορά, έχοντας ως σκοπό να είναι σε θέση να δεχτούν τουρίστες όταν οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και είναι πλήρως προστατευμένοι».

Πλέον λοιπόν, η διαδικασία επεκτείνεται και σε μεγαλύτερα νησιά, αυτά των 10.000 κατοίκων.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν οι οριζόντιοι εμβολιασμοί στα νησιά με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους, με σκοπό να χτιστεί το “τείχος ανοσίας” και οι κάτοικοι να είναι καθ’όλα προετοιμασμένοι για την φετινή τουριστική σεζόν.

Σημειώνεται ότι ήδη 18 νησιά είναι covid-free προορισμοί από τον Μάρτιο, καθώς οι κάτοικοί τους είτε έχουν εμβολιαστεί πλήρως είτε έχουν κάνει την πρώτη δόση. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση έγινε έως τις 6 Μαρτίου στη Χάλκη, τους Λειψούς, τους Οθωνούς, την Τήλο, τους Αρκιούς, το Μαθράκι, τη Γαύδο, τη Νίσυρο, το Αγαθονήσι και την Ερεικούσσα. Η δεύτερη έχει γίνει στα εξής: Στο Καστελλόριζο, το Μεγανήσι, τις Οινούσσες, τους Φούρνους, τον Κάλαμο, τα Ψαρά, τα Θύμαινα, τον Κάστο.

Ύμνοι στην Ελλάδα από την Daily Mail:

Την ίδια ώρα, τα ξένα Μέσα, όπως η Daily Mail και η  Corriere della Sera εγκωμιάζουν τη χώρα μας για το πρόγραμμα των εμβολιασμών και κάνουν ειδική μνεία στα covid-free νησιά.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για μία εξαιρετική επιχείρηση των Ελλήνων να εμβολιάσουν κάθε ενήλικα στα νησιά, ώστε να μπορούν να καλωσορίσουν τους Βρετανούς τουρίστες από τον Μάιο. “Η Ελλάδα θα εξασφαλίσει τη διανομή εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 σε μικρά, δύσκολα προσβάσιμα νησιά, ακόμη και σε εκείνα που δεν έχουν αεροδρόμια, μέχρι το τέλος του μήνα. Το πρώτο από τα νησιά που επωφελούνται του γενικού προγράμματος εμβολιασμού είναι το Kαστελόριζο”, σημειώνει το ρεπορτάζ.

«Τα ελληνικά νησιά δεν ήταν ποτέ πιο δελεαστικά. Πάντα δημοφιλή στους Βρετανούς τουρίστες, που αναζητούν τo δικό τους μερίδιο από το Μamma Mia: ήλιο, θάλασσα και άνετη ατμόσφαιρα -η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στόχος της είναι να εμβολιάσει όλους τους ενήλικες σε περισσότερα από 60 νησιά της χώρας μέχρι τα τέλη του μήνα», αναφέρει η εφημερίδα.

Η ιταλική εφημερίδα σημειώνει με τη σειρά της: «Σκεφθείτε ένα μέρος στο οποίο να μπορεί κανείς να πηγαίνει ελεύθερα βόλτα, χωρίς μάσκες, χωρίς τζελ, χωρίς υποχρεωτικές αποστάσεις. Ένα μέρος στο οποίο να μπορείς να χορέψεις, να φιληθείς, να βγεις για φαγητό και ακόμη και να σκοντάψεις σε κάποιον, χωρίς να φοβάσαι ότι μπορείς να μολυνθείς. Θα ήταν ένα μέρος που προστατεύεται από την παγκόσμια πανδημία, η οποία παρέλυσε ολόκληρο τον κόσμο επί ένα χρόνο, ένας παράδεισος covid-free. Αντί να ονειρεύεται μια υγειονομική ουτοπία, υπάρχει κάποιος που εργάζεται για να την κάνει πραγματικότητα: ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Μπορείτε να δείτε τον σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς στα νησιά εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments