Διεθνή

Δούκας του Εδιμβούργου: Ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τον Φίλιππο

Δούκας του Εδιμβούργου: Ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τον Φίλιππο
Δούκας του Εδιμβούργου: Ο πρίγκιπας Φίλιππος κηδεύεται το Σάββατο, ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό ποιος πρόκειται να πάρει τη θέση του στο δουκάτο.

Δούκας του Εδιμβούργου μέχρι τον θάνατό του ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος. Η κηδεία του θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις, ενώ έχει γίνει ήδη γνωστό ποιος θα πάρει τη θέση του στο δουκάτο.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, λίγο πριν από τον γάμο του με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, κέρδισε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου. Στη συνέχεια όταν η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο ίδιος δεν έγινε βασιλιάς, καθώς, σύμφωνα με το BBC News, ο τίτλος δίνεται μόνο σε άντρες που κληρονομούν το θρόνο. Αντίθετα, έγινε το τέταρτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που κατείχε το δουκάτο.

Δούκας του Εδιμβούργου: Ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τον Φίλιππο

Δούκας του Εδιμβούργου: Ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τον Φίλιππο

Δούκας του Εδιμβούργου: Από πότε υπάρχει ο τίτλος

Ο τίτλος δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1726, όταν δόθηκε στον πρίγκιπα Φρέντερικ, εγγονό του Βασιλιά Τζορτζ Α’. Ο επόμενος κάτοχος ήταν ο πρίγκιπας Τζορτζ, ο μελλοντικός βασιλιάς Τζορτζ III, ενώ ο τρίτος κάτοχος ήταν ο Πρίγκιπας Άλφρεντ, ο δεύτερος γιος της Βασίλισσας Βικτώριας. Πέρασαν αρκετές δεκαετίες πριν ο τίτλος χρησιμοποιηθεί ξανά, αυτή τη φορά για τοn σύζυγο της μελλοντικής βασίλισσας.

Πρόκειται για έναν τίτλο, σχεδόν, συνώνυμο με τον πρίγκιπα Φίλιππο, κυρίως λόγω του ομώνυμου προγράμματος βραβείων «Duke of Edimburgh», το οποίο ενθαρρύνει παιδιά από όλες τις κοινωνικές τάξεις να μάθουν νέες δεξιότητες, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να προσφέρουν με το έργο τους στις κοινότητές τους.

Με την επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ την περασμένη Παρασκευή για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών, υπήρχε το ερώτημα ποιος θα είναι εκείνος που θα κληρονομήσει τον τίτλο του.

Σύμφωνα με το Letters Patent George VI που εκδόθηκε όταν ο τίτλος δόθηκε στον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947, ο πρίγκιπας Κάρολος θα γίνει ο επόμενος Δούκας του Εδιμβούργου μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Ωστόσο, σε μια ανακοίνωση το 1999 πριν από τον γάμο του πρίγκιπα Έντουαρντ με τη Σόφι Ράι-Τζόουνς, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Κάρολος είχαν συμφωνήσει ότι μετά τον θάνατό της και την άνοδο του πρίγκιπα Καρόλου στο θρόνο, ο πρίγκιπας Έντουαρντ, ο νεότερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, θα γίνει ο Δούκας του Εδιμβούργου.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ένας βασιλιάς ανεβαίνει στο θρόνο, τυχόν τίτλοι που κατέχει συγχωνεύονται με το στέμμα και παύουν να υπάρχουν, ενώ στη συνέχεια μπορούν να εκχωρηθούν εκ νέου σε κάποιον άλλον. Αυτό σημαίνει ότι ο Έντουαρντ θα λάβει τον τίτλο όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς. Όταν ο Έντουαρντ λάβει τον τίτλο, η σύζυγός του θα γίνει η Δούκισσα του Εδιμβούργου, ένας τίτλος που σήμερα κατέχει η ίδια η βασίλισσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments