Διεθνή

Ισραήλ: Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από την Κυριακή

Ισραήλ: Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από την Κυριακή
Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί δεν θα χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από την Κυριακή, καθώς παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων.

Οι Ισραηλινοί δεν θα χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από την Κυριακή, καθώς παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν. Μέχρι στιγμής σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εμβολιαστεί, ενώ μόλις πριν λίγες εβδομάδες ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ανήλικων. Ο μαζικός εμβολιασμός του Ισραήλ ήταν οι ο κυρίαρχος λόγος που οι Ισραηλινοί τουρίστες δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα μόλις φτάσουν στην Ελλάδα.

«Το ποσοστό μόλυνσης στο Ισραήλ είναι πολύ χαμηλό χάρη στην επιτυχημένη εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού και επομένως είναι δυνατόν να χαλαρώσουμε ορισμένους περιορισμούς», δήλωσε ο Έντελστάϊν την Πέμπτη. Ωστόσο, επεσήμανε ότι εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Ο πληθυσμός του Ισραήλ ανέρχεται σε 9,3 εκατομμύρια και σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί, κάνοντας τη χώρα να μειώσει αισθητά τα ποσοστά λοίμωξης από τη νόσο covid-19. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έλαβε εκατομμύρια εμβόλια της εταιρίας Pfizer / BioNTech, έχοντας συμφωνήσει να παρέχει στην εταιρία τα ιατρικά δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει το εμβόλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά είχε προσκληθεί με τιμές σε κυβερνητική τελετή για το 73ο έτος ανεξαρτησίας του Ισραήλ το απόγευμα της Τετάρτης. «Μαζί αποδεικνύουμε ότι μέσω μαζικών εμβολιασμών μπορούμε να νικήσουμε την πανδημία και να σώσουμε ζωές», δήλωσε ο Μπουρλά σε βίντεο.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια των εορτασμών για την ημέρα ανεξαρτησίας του Ισραήλ, χιλιάδες άνθρωποι χαλάρωσαν σε παραλίες και έκαναν πάρτι, συχνά χωρίς μάσκες.

Την Τετάρτη, το Ισραήλ ανακοίνωσε ένα σχέδιο να επιτρέψει στους ξένους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί να επιστρέψουν σε ομάδες από τις 23 Μαΐου, ένα χρόνο μετά το κλείσιμο των συνόρων της χώρας στους περισσότερους τουρίστες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του Ισραήλ έρχεται σε αντίθεση με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, όπου τα ποσοστά μόλυνσης παραμένουν υψηλά και οι εμβολιασμοί είναι χαμηλοί. Ομάδες που μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων λένε ότι το Ισραήλ πρέπει να παρέχει εμβόλια στα 4,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν εκεί, αλλά το Ισραήλ λέει ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να πάρουν τα δικά τους εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments