Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Προτεραιότητα έχει η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και όχι το Πάσχα

Μαγιορκίνης: Προτεραιότητα έχει η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και όχι το Πάσχα
Μαγιορκίνης: Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι προτεραιότητα έχει η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Μπορεί μέσα στις επόμενες ημέρες να δούμε μία μικρή χαλάρωση των μέτρων, όπως το άνοιγμα των σχολών οδηγών και του λιανεμπορίου της Κοζάνης, ωστόσο οι αποφάσεις για την περίοδο του Πάσχα είναι ακόμα στον αέρα. Εκείνο που προβληματίζει περισσότερο τους ειδικούς είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, ξεκαθάρισε στη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν θα επιτραπούν οι περιφερειακές μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα, τόνισε ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει το ΕΣΥ.

«Για τις περιφερειακές μετακινήσεις θα μπορούσαν να εφαρμοστούν διάφορα πρωτόκολλα, αλλά τώρα είναι προτεραιότητα η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας» είπε και εξήγησε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι καθοριστικό στοιχείο για το άνοιγμα δραστηριοτήτων κάτι που «η επιδημιολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει», κατέληξε.

κορωνοϊός ενημέρωση

Μαγιορκίνης: Τα ενεργά κρούσματα παρουσιάζουν «εύθραυστη σταθεροποίηση»

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρουσιάζει «εύθραυστη σταθεροποίηση», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, επιβαρύνθηκε σε ποσοστό λίγο πάνω από το 6%».

Στην Αττική, η επιδημία παρουσίασε συρρίκνωση 5% με δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης όπως επισήμανε προσθέτοντας ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μέσα στην εβδομάδα μικρή αύξηση με ενδείξεις σταθεροποίησης σήμερα.

Αναφερόμενος στα ατομικά τεστ είπε ότι κάθε Τετάρτη θα γίνεται η συνολική αποτίμηση των self test στη χώρα μας, η ευαισθησία των οποίων είναι πάνω από 80%, τόνισε. Μάλιστα αναφερόμενος σε Βρετανική μελέτη που έγινε τέλη του 2020 με αρχές του 2021, φάνηκε ότι 93% των θετικών αποτελεσμάτων του ατομικού τεστ επαληθεύτηκαν, με μοριακό.

Άνοιγμα των σχολών οδηγών με «όπλο» προστασίας τα self test

Στη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολών οδηγών.

Αναφορικά με τις σχολές οδηγών ανακοινώθηκε και ο τρόπος λειτουργίας τους αλλά και η διαδικασία εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης. Σύμφωνα με αυτές θα λειτουργήσουν με υποχρεωτικά self test για δασκάλους, εξεταζόμενους και εξεταστές τα οποία θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα.

Aναλυτικά τα μέτρα προστασίας για τις σχολές οδηγών:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments