Ελλάδα

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Ξανανοίγουν οι σχολές οδήγησης

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Ξανανοίγουν οι σχολές οδήγησης
Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Παραμένουν κλειστά τα πολυκαταστήματα και τα κέντρα αισθητικής. Τι αποφασίστηκε για την Κοζάνη.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατέληξε στο ότι δεν θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα, ούτε τα κέντρα αισθητικής. Αντίθετα, υπό προϋποθέσεις ανοίγουν ξανά οι σχολές οδήγησης και θα επιτραπεί το click away στην Κοζάνη. Σε σχέση με το Πάσχα και τις μετακινήσεις οι ειδικοί δεν αποφάσισαν οτιδήποτε, καθώς θεωρείται ότι είναι πολύ νωρίς για να παρθεί μια τέτοια απόφαση, ενώ τα χθεσινά αρνητικά ρεκόρ δυσκολεύουν πολύ μια τέτοια επιλογή.

Πιο, συγκεκριμένα, οι ειδικοί είπαν «όχι» στο άνοιγμα των malls και των κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Αντίθετα, οι λοιμωξιολόγοι ήταν θετικοί στο άνοιγμα των καταστημάτων με click away στην Κοζάνη, αλλά και στην επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης με την προϋπόθεση των δυο self test στην εβδομάδα. Στη Θεσσαλονίκη δεν αλλάζει κάτι αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων

Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Τι αποφάσισαν οι ειδικοί

Η πλειοψηφία των ειδικών φαίνεται να θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων. Οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, τάχθηκαν υπέρ του να συνεχιστούν οι αγορές στα μαγαζιά που έχουν ανοίξει με click away ή click inside και μήνυμα τρίωρης διάρκειας στο 13032. Οι επιστήμονες δεν συζήτησαν το θέμα των φροντιστηρίων ούτε και το τι θα γίνει το Πάσχα σε σχέση με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Η εφιαλτική πρόβλεψη για τους νεκρούς το επόμενο διάστημα

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Τζανάκης μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που δεν έχει καλυτερέψει και το Πάσχα στο χωριό. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στον Real FM 97,8, ανέφερε: «Σε αυτό το κύμα, λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών με κυριότερο τη μεταδοτικότητα του στελέχους που υπάρχει, ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση. Φοβάμαι ότι αυτή η παρατεταμένη κορύφωση θα είναι σχεδόν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, μέχρι να αρχίσει μετά να αποκλιμακώνεται».

«Αυτό το βλέπουμε σε όλους τους πανδημικούς δείκτες, στις νοσηλείες και στους διασωληνωμένους. Ως προς τους θανάτους έχει προεξοφληθεί το ποσό, θα έλεγα, και πιστεύουμε, τουλάχιστον με τις αναλύσεις και τα μοντέλα που τρέχουμε εδώ, ότι θα ξεπεράσουμε τις 10.000 μέχρι τις 30 Απριλίου. Επομένως, θα έχουμε κάτι μεταξύ 800 έως 1.200 θανάτους που θα προστεθούν μέχρι τα τέλη του μήνα».

Άρα, διασωληνωμένοι και θάνατοι «δεν θα αλλάξουν, έχει προεξοφληθεί τι θα γίνει. Αυτό που πρέπει να γίνει για να ηρεμήσουμε, μήπως περάσουμε το Πάσχα, είναι να μειωθούν ή να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα. Πιστεύω ότι θα γίνει μετά τις 20 του μήνα, και να σταθεροποιηθούν οι νοσηλείες σε απλούς θαλάμους, ώστε αυτό να είναι το σκαλοπάτι για να αρχίσει η αποκλιμάκωση και στους άλλους δείκτες που αναφέραμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments