Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 17/4: Κρας τεστ για τουρισμό

Κρούσματα σήμερα 17/4: Κρας τεστ για τουρισμό
Κρούσματα σήμερα 17/4: Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον τουρισμό ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα. Τι ισχύει και για ποιους τουρίστες.

Τα κρούσματα για σήμερα (17/4) αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα με μεγάλες προσδοκίες η χώρα ετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορά της για να υποδεχθεί τους φετινούς τουρίστες.

Από τη μία οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν επίσημα την Τετάρτη την έκδοση πιστοποιητικών κορωνοϊού, ως ένα βήμα που θα επιτρέψει το άνοιγμα του τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι, ενώ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021.

Κρούσματα σήμερα 17/4: Πρώτο κρας τεστ τη Δευτέρα

Αίρεται από 19 Απριλίου η υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών για τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα από την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ τη Σερβία το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε χθες μέσω Twitter ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού εντός 72 ωρών πριν την άφιξή τους. Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Η Ελλάδα θα άρει επταήμερη υποχρεωτική καραντίνα για επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 19 Απριλίου. Οι επισκέπτες θα χρειαστεί ακόμη ωστόσο να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη».

Κρούσματα σήμερα 17/4: 14 Μαΐου το άνοιγμα του τουρισμού

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, το άνοιγμα του τουρισμού βρίσκεται προ των πυλών, με την ημερομηνία να ορίζεται στις 14 Μαΐου. «Θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου και θα ανοίξουμε με ασφάλεια, παρά την κινδυνολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει να απευθύνει εκκλήσεις, όπως έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, για πορείες και συγκεντρώσεις που εντείνουν την αβεβαιότητα για την υγειονομική κατάσταση». Θεοχάρης

Κρούσματα σήμερα 17/4: Οι πέντε γραμμές άμυνας που έθεσε ο Υπουργός και εξασφαλίζουν έναν ασφαλή τουρισμό

«Προκειμένου να μπορέσουμε φέτος να υποδεχτούμε με ασφάλεια τουρίστες από το εξωτερικό, εφαρμόζουμε ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει πέντε γραμμές άμυνας: 1) Τις προϋποθέσεις και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά πριν από την άφιξη των ταξιδιωτών στην Ελλάδα -είτε με εμβολιασμό είτε με αρνητικό τεστ. 2) Την ενεργοποίηση του άκρως επιτυχημένου συστήματος τυχαίων ελέγχων ‘EVA’, για το οποίο έχουμε κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, ώστε να εντοπίζουμε τα θετικά κρούσματα στα σύνορα. 3) Τα ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να μπορούμε να απομονώνουμε τυχόν κρούσματα. 4) Τον εμβολιασμό των εργαζομένων, ο οποίος θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας. Και 5) την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είναι αυτά που κράτησαν πέρυσι ασφαλείς τους πολίτες και τους επισκέπτες μας. Το ίδιο θα κάνουν και φέτος».

Κρούσματα σήμερα 17/4: Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για το άνοιγμα του τουρισμού

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στο πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από την ερχόμενη εβδομάδα για ορισμένες χώρες, τόνισε ότι οι επισκέπτες θα έρχονται με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. «Οι επισκέπτες θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς που έχουν και οι Έλληνες πολίτες». Την ερχόμενη εβδομάδα το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται να άρει τους περιορισμούς για υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες από την ΕΕ και άλλες πέντε χώρες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Από τη Δευτέρα, οπότε και λήγει η προηγούμενη οδηγία και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την ΕΕ, συν τις πέντε αυτές χώρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα μέσω εννέα αεροδρομίων και να κάνουν αμέσως τις διακοπές τους χωρίς καραντίνα, πάντοτε υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

Τα εννέα αεροδρόμια για τα οποία θα ισχύει αυτός ο διακανονισμός είναι αυτά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Επιπλέον, οι ίδιοι όροι θα ισχύσουν και για όσους έρχονται οδικώς στη χώρα από τις δύο βασικές συνοριακές πύλες της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments