Αθλητισμός

Formula 1: Καρό σημαία για τον Φερστάπεν

Formula 1: Καρό σημαία για τον Φερστάπεν
Formula 1: Σε έναν εξαιρετικό αγώνα για τον ίδιο, ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι της Εμίλιας Ρομάνια στην Ιμολα της Ιταλίας.

Ο Ολλανδός, Μαξ Φερστάπεν, της Red Bull τερμάτισε πρώτος, για πρώτη φορά φέτος, στο σημερινό γκραν πρι της Εμίλιας Ρομάνια στην Ιμολα της Ιταλίας, δεύτερο αγώνα της χρονιάς για τη νέα σεζόν στη Formula 1. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λάντο Νόρις (McLaren-Mercedes).

Το πρόγραμμα των αγώνων συνεχίζεται με το γκραν πρι στην Πορτογαλία.

Formula 1: Φοβερός αγώνας από τον Φερστάπεν

Καθώς ο δεύτερος φετινός αγώνας της Formula 1 ξεκίνησε με βροχή, ο Ολλανδός της Red Bull-Honda έμεινε μακριά από όλα τα επεισοδιακά γεγονότα που συνέβαιναν πίσω του, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και κατέκτησε την πρώτη του φετινή νίκη. Στην εκκίνηση, στην οποία η πλειοψηφία των οδηγών παρατάχθηκε με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής (από την πρώτη δεκάδα μόνο ο Πιέρ Γκασλί ρίσκαρε με τα πλήρως βρόχινα), ο Χάμιλτον εκκίνησε καλύτερα.

Όμως, στην Ταμπουρέλο ο Φερστάπεν τον πέρασε και πήρε την πρωτοπορία – αφήνοντας τον Άγγλο με μια μικρή ζημιά στην εμπρός πτέρυγα της Mercedes W12, που προκλήθηκε από τα κερμπς στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη θέση του. Ήταν ένα συμβάν για το οποίο αργότερα οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε λόγος ποινής για κανέναν από τους δύο οδηγούς.

Ο Φερστάπεν σύντομα άνοιξε διαφορά και τη συντήρησε στα περίπου 5 δευτερόλεπτα, καθώς οι δύο πρωτοπόροι προσπαθούσαν να διαφυλάξουν τα ελαστικά τους ενώ η άσφαλτος στέγνωνε, παρατηρώντας τον καιρό και την υγρασία της ασφάλτου για την κρίσιμη στιγμή του χρονισμού του πιτ-στοπ για την τοποθέτηση των στεγνών σλικς.

Στον 30ό γύρο ο Χάμιλτον προσπαθούσε να ρίξει γύρο στον Ράσελ, που του άνοιξε δρόμο, αλλά γλίστρησε εκτός γραμμής και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, έσπασε την εμπρός πτέρυγα του μονοθεσίου του και τελικά επέστρεψε με την όπισθεν στην πίστα, και κατευθύνθηκε προβληματικά στα πιτς. Κανείς δεν περίμενε πως θα κατάφερνε κάτι, αλλά τελικά πάλεψε και τερμάτισε δεύτερος.

Να σημειωθεί πως τρεις γύρους αργότερα, ο αγώνας διακόπηκε λόγω σύγκρουσης των Βάλτερι Μπότας και Τζορτζ Ράσελ. Οι δύο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν, αλλά τα συντρίμια των δύο μονοθεσίων ανάγκασαν τους αγωνοδίκες να δείξουν τις κόκκινες σημαίες, και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου μισή ώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments