Ελλάδα

Κορωνοϊός: 2.000 κρούσματα σε σχολεία

Κορωνοϊός: 2.000 κρούσματα σε σχολεία
Κορωνοϊός: Περίπου τα 2.000 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα σχολεία σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να ταλανίζει την ελληνική-κι όχι μόνο-κοινωνία. Τα σχολεία δεν γίνεται να αποτελούν εξαίρεση, από τη στιγμή που άνοιξαν τα λύκεια και η μέθοδος των self test φαίνεται πως έβγαλε στην επιφάνεια ένα σημαντικό ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε ανησυχητική αύξηση μαθητών θετικών στον κορωνοϊό την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς σε ελέγχους που διενεργήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικίες κάτω των 17 ετών, τα θετικά κρούσματα προσέγγισαν τα 2.000.

Τα self test ξεκίνησαν από την προηγούμενη Κυριακή και μέσω της διαδικασίας αυτής εντοπίστηκαν κυρίως ασυμπτωτικά και προσυμπτωματικά παιδιά και η πλειονότητά τους ήταν μετά το δεύτερο τεστ στα μέσα της εβδομάδας, κάτι που σημαίνει πως τα παιδιά του λυκείου που είναι μεταξύ αυτών είχαν ήδη πάει σχολείο.

Βάση των στοιχείων του ΕΟΔΥ στους ελέγχους που έγιναν το χρονικό διάστημα  12-18/4 εντοπίστηκαν 1975 άτομα στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 17 ετών, σε σύνολο 19.868 νέων κρουσμάτων, δηλαδή ποσοστό της τάξης του 10%. Την εβδομάδα που που είχε προηγηθεί είχαν διαπιστωθεί 1.480 νέα κρούσματα στις νεαρές ηλικίες σε σύνολο 20.114 νέων κρουσμάτων που σημαίνει ποσοστό 7,36%. Έτσι, η αύξηση των κρουσμάτων σε ηλικίες μέχρι 17 ετών μέσα σε μια εβδομάδα υπολογίζεται στο 33,4%.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η σημαντική αξία των self test

Η επιστημονική κοινότητα υπερασπίζεται την σημαντική αξία των self test. Εξάλλου την Παρασκευή ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε πως μέχρι τις 16/4, 10.168 φαρμακεία διέθεσαν 970.814 self-test σε πολίτες. Επίσης 102 φαρμακαποθήκες υπέβαλαν αρχεία αποστολών στο σύστημα και έχουν διατεθεί 2.261.387 τεμάχια self-test στα φαρμακεία.

Όπως δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης «η συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των self-test θα γίνεται κάθε Τετάρτη. Όσον αφορά την αξιοπιστία των κιτ δοκιμασιών αντιγόνου, επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση τον τελευταίο καιρό, τις τεχνολογίες δηλαδή που χρησιμοποιεί το self-test, αξίζει να αναφερθούμε στην αναφορά του Public Health England, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου. Η αναφορά που είναι δημόσια διαθέσιμη δείχνει ότι μεταξύ 20 Νοεμβρίου 2020 και 27 Ιανουαρίου 2021, σε 1,7 εκατομμύρια τεστ στο γενικό πληθυσμό στην Αγγλία βρέθηκαν 38.000 θετικά. Από αυτά το 93% έδωσε θετικό αποτέλεσμα στην PCR ενδεικτικό ειδικότητας 99,72%. Στα σχολεία της Αγγλίας, η αντίστοιχη μελέτη έδειξε 94,4% ευαισθησία και 99,97% ειδικότητα». κορωνοϊός ενημέρωση

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments