Πολιτική

Τσαβούσογλου για Δένδια: «Απαράδεκτη η στάση του»

Τσαβούσογλου για Δένδια: «Απαράδεκτη η στάση του»
Τσαβούσογλου για Δένδια: Ως γνωστόν, οι δύο πολιτικοί είναι φίλοι από παλιότερα, αλλά η χθεσινή τους αντιπαράθεση φαίνεται ότι θύμωσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε νέες δηλώσεις για τον Νίκο Δένδια μετά την επεισοδιακή τους χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου οι τόνοι ανέβηκαν, όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ άλλοτε. Να σημειώσουμε ότι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών σχολίασε το συγκεκριμένο επεισόδιο, λέγοντας ότι ο Τσαβούσογλου «έβαλε στη θέση του» τον Νίκο Δένδια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκ νέου στην πολύκροτη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η στάση του Νίκου Δένδια ήταν «απαράδεκτη».

«Είχαμε ένταση με την Ελλάδα για ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, ξεκινήσαμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είδαμε την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα ως σημαντική ευκαιρία για τη βελτίωση των σχέσεων. Η συνάντηση ήταν θετική, ειλικρινής. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε μια στενή μορφή, συζητήσαμε τις διαφορές μας», ανέφερε αρχικά ο Τσαβούσογλου.

Τσαβούσογλου για Δένδια: «Απαράδεκτη η στάση του»

Τσαβούσογλου για Δένδια: «Απαράδεκτη η στάση του»

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών άλλα του είπε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν και άλλα έπραξε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε τα εξής: «Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Δένδιας και η ομάδα του, είπαν: “Δεν θα θίξουμε αμφιλεγόμενα σημεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από εσάς, βασιζόμαστε στην κατανόηση”. Αλλά σε κάποιο σημείο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες και αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τον παλιό του φίλο.

Τσαβούσογλου για Δένδια: Τι είπε για την Κύπρο

Να σημειωθεί ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων που επισκέφθηκε σήμερα, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ότι «η συνάντηση στη Γενεύη (σ.σ. για την Κύπρο) είναι μια άτυπη συνάντηση» και πως «δεν ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις».

Επίσης, απέρριψε εκ νέου την ιδέα ενός ομοσπονδιακού κράτους, σημειώνοντας πως πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες και εμμένοντας στη λύση των δύο κρατών. «Πιστεύουμε ότι δεν θα χάσουμε πλέον χρόνο σε μια ομοσπονδιακή λύση, θα πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες και νέα οράματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments