Ελλάδα

Κωνσταντίνος Συρίγος: Υπέρ του ανοίγματος εστίασης

Κωνσταντίνος Συρίγος: Υπέρ του ανοίγματος εστίασης
Κωνσταντίνος Συρίγος: Ο καθηγητής Παθολογίας μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με τους αρνητές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Κωνσταντίνος Συρίγος μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα και για τους αρνητές του εμβολίου. Οι δηλώσεις του γίνονται την ώρα που υπάρχουν θέματα με το εμβόλιο της Johnson. Από την άλλη η χώρα που είναι πρώτη στους εμβολιασμούς είναι το Ισραήλ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 42η θέση.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παθολογίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 αναφέρθηκε το παράδοξο που παρατηρείται, όταν κάποιοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊου. Την ώρα μάλιστα που τα κρούσματα ανεβαίνουν και το ίδιο και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ.

Κωνσταντίνος Συρίγος: “Ο Κορωνοϊός “θερίζει” όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο”

Όπως είπε ο καθηγητής  ο κορωνοϊος σε αυτήν την φάση «θερίζει» όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο είτε γιατί δεν είχαν την δυνατότητα είτε είναι αρνητές εμβολίων.

Επεσήμανε ότι το εμβόλιο σώζει ζωές, καθώς μπορεί κάποιος να νοσήσει το διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, αλλά η νοσηλεία είναι πιο εύκολη κρατά μια δυο μέρες, σπάνια φτάνει κάποιος στην εντατική και  δεν πεθαίνεις, όπως είπα χαρακτηριστικά. Οι εντατικές είναι γεμάτες από ανθρώπου που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε.

Ο κ. Συρίγος είπε ότι και οι νέοι κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό και καταδίκασε τον ακραίο θρησκευτικό φανατισμό. Όπως είπε: « Την ώρα που η επιστήμη έχει μπει από την πόρτα σε όλα τα σπίτια και η γιαγιά ακούει για τις παρενέργειες του Astra Zeneca, από το παράθυρο  εισβάλει ο φανατισμός,  από ομάδες ακραίου θρησκευτικού φανατισμού, από ομάδες που αρνούνται τον εμβολιασμό και τα τεστ. Όπως είπε υπάρχουν μοναστήρια Παλαιοημερολογιτών που έχουν αποδεκατιστεί.

Κωνσταντίνος Συρίγος: “Η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει την δουλειά της”

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της και οι επιστήμονες της δική τους  να υπερασπίζονται τα επιστημονικά δεδομένα και τη λογική και να αποστομωθεί η προκατάληψη και ο φανατισμός.

Όπως κατήγγειλε στα νοσοκομεία εκλεκτοί ιατροί υποφέρουν από δικηγόρους που ζητούν να γίνουν νεκροτομές σε θύματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος προήλθε από κορωνοϊό και δεν έχουν στήριξη από τον ΕΟΔΥ και την πολιτεία

Για την μετακίνηση του Πάσχα είπε ότι οι επιστήμονες εξαρχής είχαν πει ότι θα πρέπει να σταθμιστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της στιγμής και αυτά δείχνουν ότι μια μαζική έξοδος μπορεί να αποτελέσει βόμβα διασποράς, αντίθετα τάχθηκε υπέρ τους ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments