Ελλάδα

ΣτΕ: Πράσινο φως για την αύξηση των θέσεων εισαγγελέων στην Αθήνα

ΣτΕ: Πράσινο φως για την αύξηση των θέσεων εισαγγελέων στην Αθήνα
ΣτΕ: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων Πρωτοδικών αυξάνονται κατά 4 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 59.

Επικύρωσε και τυπικά το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) την αύξηση και κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, με το νόμο 4786/2021 αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων και ακολούθησε η υπ΄ αριθμ. 7/2021 γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την κατανομή των νέων οργανικών θέσεων. Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας διαβίβασε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων των αντεισαγγελέων Εφετών κατά 3 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 56. Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων Πρωτοδικών αυξάνονται κατά 4 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 59. Το Ε΄ Τμήμα (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Ευστρατίου) αφού επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με την υπ΄ αριθμ. 57/2021 γνωμοδότησή του το έκρινε νόμιμο και ήδη η γνωμοδότηση έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments