Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Να φύγει ο κόσμος – Να μην υπάρχει συνωστισμός

Δερμιτζάκης: Να φύγει ο κόσμος – Να μην υπάρχει συνωστισμός
Δερμιτζάκης: Υπέρ του ανοίγματος των μετακινήσεων και του Πάσχα στο χωριό, τάχθηκε ο καθηγητής Ιατρικής.

Στο πως θα μπορούσε να εορταστεί το φετινό Πάσχα αναφέρθηκε ο καθηγητής Ιατρικής πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Επίσης έκανε ειδική μνεία στο εμβόλιο της Johnson & Johnson και εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις των κορωνοπάρτι.

Θα προτιμούσα ο κόσμος να διασπαρεί στην Ελλάδα:

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχει ένα ρίσκο να γίνει μια μαζική έξοδος από τα αστικά κέντρα και να πάει ο κόσμος στα χωριά του, αλλά είναι και ρίσκο τα μεγάλα αστικά κέντρα να μείνουν όπως είναι, με μεγάλη πυκνότητα πολιτών, που θα ψάξουν τρόπους για να βρεθούν μαζί. Δεν ξέρω αν θα είναι διαθέσιμα τα self tests για όλους, ώστε να κάνουν τεστ για να κανονίσουν συναντήσεις. Δεν είναι σίγουρο ότι η μία λύση είναι καλύτερη από την άλλη. Προσωπικά θα προτιμούσα να φύγει ο κόσμος, να διασπαρεί στην Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα αστικά κέντρα», είπε ο κ. Δερμιτζάκης για την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα.

Αν είχαμε ανοίξει την εστίαση 3-4 εβδομάδες νωρίτερα δε θα υπήρχε αυτή η μεγάλη πίεση στους νέους:

Στη συνέχεια ο καθηγητής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα κορωνοπάρτι στις πλατείες λέγοντας ότι: «Τα κορωνοπάρτι δεν είναι ευχάριστα. Σίγουρα θα υπάρχουν μεταδόσεις, δεν ξέρω αν θα είναι μαζικές ή θα είναι μικρή η επιβάρυνση από αυτά. Δε θέλω να δαιμονοποιήσω όλη τη νεολαία που βρίσκεται σε τεράστια πίεση. Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα αποσυμπιέσουμε την κατάσταση. Αν είχαμε ανοίξει την εστίαση 3-4 εβδομάδες νωρίτερα, που μπορούσαμε να το κάνουμε, δε θα υπήρχε αυτή η μεγάλη πίεση στους νέους να κάνουν κάτι τέτοιο».

Είναι ξεκάθαρη επιλογή το να κάνεις το εμβόλιο:

Τέλος, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε για τα εμβόλια της Johnson & Johnson και της AstraZeneca ότι «οι αποφάσεις στηρίζονται σε επιστημονικά στοιχεία. Οι παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες, και το όφελος για τους εμβολιασμένους είναι πολύ μεγαλύτερο. Η πιθανότητα να πάθε κάποιος σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό, είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το να πάθει κάτι από το εμβόλιο.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη επιλογή το να κάνεις το εμβόλιο, και της AstraZeneca και της Johnson & Johnson. Εγώ στους δικούς μου ανθρώπους που έχουν αυτές τις επιλογές λέω να πάνε να το κάνουν. Ανησυχώ για αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν ακόμα, παρά το ότι είχαν την επιλογή ηλικιακά. Για να έχουμε προστασία το φθινόπωρο, χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων. Ο κορωνοϊός θα ξαναέρθει εάν οι εμβολιασμένοι είναι 40-50%».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments