Ελλάδα

Περιστέρι: 9 προσαγωγές και 113 παραβάσεις για τα κορωνοπάρτι

Περιστέρι: 9 προσαγωγές και 113 παραβάσεις για τα κορωνοπάρτι
Περιστέρι: Η αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες στις πλατείες για την αποτροπή διεξαγωγής κορωνοπάρτι.

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί για τα κορωνοπάρτι που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες στις πλατείες και κυρίως στην Κυψέλη και το Περιστέρι. Χθες (20/4) κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες πραγματοποιήθηκε στην οδό Βεάκη αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να αποφευχθεί εκ νέου συγκέντρωση. 

Αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο, όπου διενέργησαν τους απαραίτητους ελέγχους για τις μετακινήσεις, ώστε να μην στηθεί κάποιο πάρτι στο σημείο. Ειδικότερα, αστυνομικοί από την Ομάδα ΟΔΟΣ, την τροχαία και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος καθώς και άντρες ήπιων περιπολιών και διαχείρισης συναθροίσεων, βρέθηκαν παρατεταγμένοι στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και κορωνοπάρτι όπως αυτά που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

  • Ελέγχθηκαν: 256 άτομα και 183 οχήματα
  • Προσήχθησαν: 9 άτομα
  • Συνελήφθησαν: 3 άτομα για παράβαση του Κ.Ο.Κ.
  • Βεβαιώθηκαν: 113 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και 39 παραβάσεις των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν από νωρίς και στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους και παρέμειναν μέχρι αργά στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συγκέντρωση πολλών εκατοντάδων νέων, μετά από πολλές μέρες. Η επιχείρηση θεωρήθηκε πετυχημένη και επαναλήφθηκε και το Σαββατοκύριακο με την πλατεία Βαρνάβα να παραμένει «ήσυχη».

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για αύξηση των κρουσμάτων λόγω των πάρτι:

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατρικής και ερευνητή στις ΗΠΑ Γιώργο Παυλάκη, η μη τήρηση των μέτρων και τα κορωνοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. «Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και προσέθεσε πως «αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι».

Ο κ. Παυλάκης εξήγησε ότι, επειδή υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα. «Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούργιος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πλέον η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να αποφασίσει και να εισηγηθεί στην κυβέρνηση πώς θα πρέπει να κινηθούν τα μέτρα για το Πάσχα, σε μια προσπάθεια να θωρακίσει τη δημόσια υγεία και να μη γίνουν βήματα πίσω. Εξάλλου σήμερα ή το αργότερα αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι αποφάσεις για το Πάσχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments