Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μοναχικά τα 95α γενέθλιά της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μοναχικά τα 95α γενέθλιά της
Βασίλισσα Ελισάβετ: Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιπου οι εορτασμοί για τα γενέθλια της θα είναι σε πολύ περιορισμένο κύκλο λόγω πένθους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας γίνεται σήμερα 95 ετών, αλλά οι εορτασμοί για τα γενέθλιά της θα περιοριστούν σε ένα γεύμα σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω του θανάτου του πρίγκηπα Φίλιππου, ο οποίος κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελισάβετ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γευματίσει με πολύ λίγα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η μονάρχης της Βρετανίας βρίσκεται στο κάστρο του Γουίνδσορ με περίπου 20 μέλη του προσωπικού της και παραμένει σε απομόνωση λόγω του κορωνοϊού, αλλά πλέον και λόγω πένθους.

Η βασιλική οικογένεια συμφώνησε να επισκέπτεται τη βασίλισσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη μένει μόνη της, καθώς συνεχίζει να θρηνεί τον θάνατο του Φίλιππου. Η κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, και η νύφη της Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, ήταν μεταξύ των πρώτων επισκεπτών πριν από τα γενέθλιά της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Mirror.

Καθώς το παλάτι βρίσκεται σε επίσημη περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, όλες οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα γενέθλια της βασίλισσας έχουν ακυρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ίδια ζήτησε την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των γενεθλίων της, αλλά και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

Για τα γενέθλιά της πιστεύεται επίσης ότι θα έχει βιντεοκλήσεις με την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα που έστειλε

«Έλαβα επί τη ευκαιρία των 95ων γενεθλίων μου σήμερα πολλά μηνύματα με ευχές γεγονός που εκτιμώ αφάνταστα. Την ώρα που ως οικογένεια περνάμε περίοδο μεγάλης θλίψης, είναι παρηγοριά για εμάς να βλέπουμε και να ακούμε τα αφιερώματα στον σύζυγό μου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία όπως και σε όλο τον κόσμο.

Η οικογένειά μου και εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση και την καλοσύνη που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες. Συγκινηθήκαμε βαθιά και αυτό μας θυμίζει πόσο μεγάλη επιρροή είχε ασκήσει ο Φίλιππος σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλη του την ζωή».

Μερικά λόγια για την Ελισάβετ

Η Ελισάβετ γεννήθηκε, στις 21 Απριλίου 1926, στις 2:40 πμ, στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Βαπτίστηκε Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία στις 29 Μαΐου στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Η οικογένειά της συνήθιζε να την φωνάζει «Λίλιμπετ». Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε τρυφερά έτσι.

Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μοναχικά τα 95α γενέθλιά της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μοναχικά τα 95α γενέθλιά της

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments