Πολιτική

Καραμανλής: Η ανανέωση του στόλου του ΟΣΥ

Καραμανλής: Η ανανέωση του στόλου του ΟΣΥ
Καραμανλής: Ο υπουργός Μεταφορών μίλησε σχετικά με την αγορά νέων λεωφορείων, ενώ αναφέρθηκε και στην κριτική που του έχει κάνει η αντιπολίτευση.

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για το πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Μεταφορών. Πριν από λίγες μέρες είχε αναφερθεί στα έργα για την γραμμή 4 του μετρό. Ακόμη, έγινε λόγος για το ζήτημα των 300 νέων λεωφορείων που πρόκειται να ενισχύσουν τον ΟΑΣΑ, 40 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός μεταφορών, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια ανάταξης και ανανέωσης του στόλου και σήμερα κυκλοφορούν καινούρια λεωφορεία, κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια, σε ένα στόλο όπου ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων της ΟΣΥ ξεπερνά τα 18 χρόνια» και πρόσθεσε ότι η κίνηση για την εκμίσθωση λεωφορείων με leasing «χαλάσε τη σούπα” σε μερικά οργανωμένα και μικρά συμφέροντα». Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής

Καραμανλής: “Μέσα σε 16 μήνες έχουν έρθει 500 λεωφορεία”

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι μπορεί να δεχθεί την κριτική που ασκεί μερίδα της κοινωνίας αναφορικά με το ότι πρέπει να γίνουν γρηγορότερα βήματα και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος στη λογική της χρονοκαπηλείας.

«Καταλαβαίνω ότι ορισμένοι στην αντιπολίτευση προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πολιτικά τους αδιέξοδα και καταφεύγουν στο ψέμα, αλλά αυτό έχει ένα όριο. Μέσα σε 16 μήνες έχουν έρθει 500 λεωφορεία, κάτι που δεν έχει γίνει σε καμία ευρωπαϊκή πόλη εν μέσω πανδημίας. Είχε να γίνει αγορά λεωφορείων πάνω από 10 χρόνια. Τα λεωφορεία όμως θέλουν οδηγούς. Κάναμε προσλήψεις που δεν έγιναν επί 10 χρόνια. Κάναμε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και έχουμε δώσει το 20% των περιφερειακών μετακινήσεων στα ΚΤΕΛ, και συνεχίζουμε (…) Μειώσαμε το εισιτήριο», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Καραμανλής: “Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια”

Ο υπουργός Μεταφορών παραδέχθηκε, πάντως, ότι υπάρχουν προβλήματα προσθέτοντας ότι γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση έτσι ώστε ακόμα και στο Μετρό να μειωθούν οι χρονικές αποστάσεις. «Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια ώστε να εξυπηρετήσουμε το κοινό σε δύσκολες συνθήκες, όλοι πρέπει να το σεβαστούμε και να σκύψουμε από πάνω για να βρεθούν λύσεις, είπε και πρόσθεσε πως υπάρχει άψογη συνεργασία με τον συνδικαλιστικό τομέα στην πλειοψηφία της ΟΣΥ, αν και υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με την προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΜ είπε πως έχουν γίνει τα βήματα ώστε στο προσεχές διάστημα να εμβολιαστούν άμεσα οδηγοί, τεχνίτες και αυτοί που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments