Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Κίνδυνος εκτροχιασμού της πανδημίας

Βασιλακόπουλος: Κίνδυνος εκτροχιασμού της πανδημίας
Βασιλακόπουλος: Ο καθηγητής μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με τα νέα μέτρα, αλλά και για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος μίλησε για τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και για την επιδημιολογική εικόνα. Ο καθηγητής έχει τονίσει ότι τα ισχύοντα μέτρα δεν αποδίδουν. Ακόμη, είχε ταχθεί υπέρ του ανοίγματος της εστίασης ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί η πανδημία, αν δεν προσέξουμε το Πάσχα. Σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης και το Πάσχα να μειώσουν τις συναντήσεις από σπίτι σε σπίτι, όπως έκαναν και τα Χριστούγεννα, συναντώντας μόνο συγκεκριμένους ανθρώπους και να μη διευρύνουν τον κύκλο των επαφών τους.

Εμβολιασμοί Ελλάδα

Εμβολιασμοί

Βασιλακόπουλος: «Υγειονομικός ο λόγος που θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση»

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα συγκενρώσεων χιλιάδων πολιτών σε πλατείες. «Ο λόγος που θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι οικονομικός, αλλά υγειονομικός. Αυτή τη στιγμή πάρα πολύς κόσμος βρίσκεται μέσα στα σπίτια και δεν υπάρχει η δυνατότητα, ειδικά στην Αθήνα, να βρεθούν εκτός σπιτιών.

Αφού θα συναντιέται, είναι επικίνδυνο να το κάνει μέσα στο σπίτι, γιατί η μετάδοση σε εσωτερικούς χώρους είναι από 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εξωτερικούς χώρους. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.  Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες πρέπει να διαφυλάξουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους απαιτώντας από τους πελάτες τους να τηρούν τα μέτρα.

Βασιλακόπουλος: «Στην Ελλάδα δεν υφίστανται πράσινες περιοχές»

Και προσέθεσε το εξής: «Ίσως προστατευθούν κάποια χωριά, αυτό είναι αλήθεια με την έννοια ότι μπορεί κάποιο χωριό να μην έχει κρούσμα και κάποιος απρόσεχτος να μεταδώσει τον κορωνοϊό. Αν πάρετε όμως, όλη την επικράτεια ο κόσμος θα αραιώσει. Όσο αραιώνουμε, τόσο μειώνεται η μετάδοση. Το επιχείρημα ότι θα γίνει διασπορά του ιού από την κατακόκκινη Αθήνα στις πράσινες περιοχές, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται πράσινες περιοχές. Μακάρι να είχαμε. Υπάρχουν μόνο δύο – τρεις πορτοκαλί περιοχές».

«Στην τελική ας επιτραπεί στους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και στους έχοντες αναρρώσει από τον κορωνοϊό, να μετακινηθούν, έτσι ώστε τουλάχιστον να αραιώσουμε. Αν μείνουμε 5 εκατομμύρια στην Αθήνα, τι θα κάνουμε; Θα κάτσει ο καθένας μέσα στο σπίτι του με την ατομική του οικογένεια; Δεν θα συμβεί. Οι πλατείες θα είναι γεμάτες γιατί θα είναι αργία, θα γίνει ο χαμός στις παραλίες, θα πυκνώσει ο κόσμος αντί να αραιώσει. Θα πετύχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα», κατέληξε στις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό. Βασιλακόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments