Πολιτική

Τουρκία για Ελλάδα: «Πιέζει την τουρκική μεινονότητα»

Τουρκία για Ελλάδα: «Πιέζει την τουρκική μεινονότητα»
Τουρκία για Ελλάδα: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όπου συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη.

Η Τουρκία για άλλη μια φορά κατηγορεί την Ελλάδα για πίεση στη μειονότητα της Θράκης. Θυμίζουμε ότι αυτό ήταν ένα από τα βασικά θέματα που έφεραν τη σύγκρουση ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην πρόσφατη επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου. Επίσης, να τονίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή του συνέντευξη στον Alpha σημείωσε ότι θα γίνει η συνάντηση ανάμεσα στον ίδιο και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ανακοίνωση σχετικά με την «πίεση της Ελλαδας στην τουρκική μειονότητα» έκανε η Τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών μετά από συνάντηση υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων με τον πρόεδρο της χώρας.

«Η αρνητική στάση της Ελλάδας στα θέματα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και η πίεση στην τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη» συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τουρκία για Ελλάδα: «Πιέζει την τουρκική μεινονότητα»

Τουρκία για Ελλάδα: «Πιέζει την τουρκική μεινονότητα»

Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου συζητήθηκαν κομβικά θέματα εθνικού ενδιαφέροντος για τους Τούρκους. Περιλάμβαναν, «ένα νέο Σύνταγμα, αντιδημοκρατικές πρωτοβουλίες και τη λεγόμενη συκοφαντία της Γενοκτονίας των Αρμενίων», σύμφωνα με δήλωση της Τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την αλήθεια ενάντια στη λεγόμενη Γενοκτονία των Αρμενίων». Είπε ότι η Τουρκία θέλει να «γιορτάσει την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ένα νέο πολιτικό σύνταγμα, όχι με το σύνταγμα του πραξικοπήματος, αλλά με τη συναίνεση του έθνους μας». «Θα ξεκινήσουμε όλες τις προσπάθειες για ένα νέο Σύνταγμα σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας μας και τις προσδοκίες του έθνους μας, δήλωσε. Τον Μάρτιο ο Ερντογάν είπε ότι το νέο σύνταγμα της Τουρκίας «θα είναι συμπεριληπτικό και φιλελεύθερο».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα υπήρξε η είδηση ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναγνωριστεί και επισήμως από την αμερικανική κυβέρνηση η Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την είδηση έκανε γνωστή η εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν είναι πιθανό να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων το Σάββατο (24/4) χρησιμοποιώντας τη λέξη «γενοκτονία» σε ανακοίνωση που θα δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη ημέρα, όταν οργανώνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο στη μνήμη των θυμάτων. Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ακόμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments