Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάρθηκαν έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάρθηκαν έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στο Τόκιο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο κορωνοϊός για άλλη μια φορά απειλεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Τι μέτρα πάρθηκαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού ή άλλων γεγονότων. Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ειδικοί διατύπωσαν την άποψη ότι έπρεπε να αναβληθούν ξανά, ενώ είχε παραιτηθεί και ο καλλιτεχνικός διευθυντής.

Οι ιαπωνικές Αρχές έλαβαν εκτακτα μέτρα για το Τόκιο και την Οσάκα μετά από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. Η Ιαπωνία τώρα έχει τη «χρυσή εβδομάδα», την περίοδο των διακοπών στη χώρα δηλαδή. Στόχος των μέτρων είναι στο σταμάτημα της εξάπλωσης του ιού μόλις 3 μήνες από την έναρξη των Ολυμπιακών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της χώρας αναγκάζεται να πάρει έκτακτα μέτρα. Για την ακρίβεια, είναι η τρίτη. Θα μπει λουκέτο σε μπαρ, καταστήματα λιανικής, εμπορικά κέντρα, θεματικά πάρκα, θέατρα και μουσεία. Τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν νωρίτερα ακόμα κι αν δεν σερβίρουν αλκοόλ.

Επίσης, τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες θα σταματούν νωρίτερα. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέχρι πότε θα ισχύουν τα νέα μέτρα

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 11 Μαΐου ημερομηνία. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ θα πάει στη Χιροσίμα μία εβδομάδα αργότερα. «Αυτή η εξέλιξη ευθυγραμμίζεται με τη γενική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά δεν σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σχετίζεται με τη ‘χρυσή εβδομάδα’», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΟΕ, απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση.

«Η Ιαπωνία πρέπει να αποφασίζει μόνη της τις υγειονομικές πολιτικές. Δεν υπάρχει λόγος να μας λέει ο κ. Μπαχ τι να κάνουμε», υποστήριξε ο Γιουιτσίρο Ταμάκι, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λαό.  Η Ταμάκι θεωρεί ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να πέσουν τα κρούσματα λόγω της άφιξης Μπαχ στη χώρα. Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέχρι πότε θα ισχύουν τα νέα μέτρα

Περίπου 10.000 οι νεκροί απο κορωνοϊό

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περίπου 10.000 νεκρούς από κορωνοϊό, αριθμός μικρός για τα παγκόσμια δεδομένα, αλλά μεγάλος σχετικά με τις άλλες χώρες της Ασίας. Λιγότερο από το 1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβληθεί lockdown.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, ανακοίνωσε ότι τα test events θα συνεχιστούν και εν μέσω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ωστόσο δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι σε αυτά. Σε νέα ερώτηση σε σχέση με την ακύρωση των Αγώνων που ζητούν οι επιστήμονες της χώρας, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ήταν ξανά κατηγορηματική: «Ως οργανωτική επιτροπή, δεν σκεφτόμαστε την ακύρωση».

Θυμίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments