Αθλητισμός

Παπαπέτρου Παναθηναϊκός: «Σειρήνες» από Ρωσία [pic]

Παπαπέτρου Παναθηναϊκός: «Σειρήνες» από Ρωσία [pic]
Παπαπέτρου Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού , σύμφωνα με Ιταλό δημοσιογράφο.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι ένας από τους παίκτες – στοιχήματα αναφορικά με τις ανανεώσεις του καλοκαιριού στον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής φόργουορντ των «πράσινων» έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική χρονιά, με πολύ καλές εμφανίσεις. Μην ξεχνάμε μάλιστα ότι είναι και αρχηγός του Παναθηναϊκού. Και φυσικά επειδή το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος, έχει τραβήξει επάνω του τα βλέμματα αρκετών ομάδων. Ειδικά της Ευρωλίγκας.

Μια από αυτές είναι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία ήδη ετοιμάζεται να «δέσει» τον Κέβιν Πάνγκος και φέρεται να ενδιαφέρεται έντονα για τον Παπαπέτρου, σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Μετέο Αντρεάνι. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει στην σχετική ανάρτηση ο παίκτης αρέσει πάρα πολύ στον Τσάβι Πασκουάλ, και αποτελεί βασικό στόχο του στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Η Ζενίτ και ειδικότερα ο Μάνος Παπαδόπουλος είχε ενδιαφερθεί και το περασμένο καλοκαίρι για τον Παπαπέτρου, ωστόσο τελικά ο διεθνής φόργουορντ έμεινε στον Παναθηναϊκό. Φυσικά, από οικονομικής άποψης η Ζενίτ παίζει μόνη της με τα τωρινά δεδομένα του Τριφυλλιού, ωστόσο δεν ξέρουμε τι έχει ο ίδιος ο «Παπ» στο μυαλό του.

Ιωάννης Παπαπέτρου: Λίγα λόγια για τον μπασκετμπολίστα

Ο Παπαπέτρου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες παίκτες της γενιάς του 1994, μαζί με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Αγραβάνη και Λευτέρη Μποχωρίδη, ξεκίνησε την μπασκετική του σταδιοδρομία παίζοντας στις ακαδημίες του Ηλυσιακού. Στην αθηναϊκή ομάδα παρέμεινε για 5 χρόνια, μέχρι που στα 16 του, μεταπήδησε στην Αμερική (ολοκληρώνοντας στη Φλόριντα Ερ Ακάντεμι τις υποχρεωτικές βαθμίδες εκπαίδευσης) παίζοντας μπάσκετ με την κολεγιακή ομάδα. Το 2012, ο Παπαπέτρου εισήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και αγωνίστηκε στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα με την φανέλα των Τέξας Λόνγκχορνς.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την καλή του παρουσία στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και του Ολυμπιακού, ο οποίος τελικά κατάφερε να τον αποκτήσει στα τέλη Αυγούστου του 2013. Ο Παπαπέτρου υπέγραψε με τον Ολυμπιακό το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της σταδιοδρομίας του, το οποίο μάλιστα έχει πενταετή διάρκεια. Το 2013, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο απέναντι στην Πινιέιρος Σκάι, με το Παπαπέτρου ωστόσο να μην αγωνίζεται λόγω γαστρεντερίτιδας.

Το 2014, ο Παπαπέτρου συμμετείχε στο NBA Ντραφτ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διακριθεί, με αποτέλεσμα να μην επιλεγεί από κάποια ομάδα. Κατέκτησε με τον Ολυμπιακό τα πρωταθλήματα Ελλάδος 2015 και 2016, ενώ στην Ευρωλίγκα έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης το 2015 και 2017, δίχως να κατακτήσει το τρόπαιο. Στις 8 Ιουλίου 2018, αποχώρησε από τον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια.

Στις 10 Ιουλίου 2018, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Παπαπέτρου μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2020/21. Επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 10, νούμερο πού είχε και ο πατέρας του, Αργύρης, όσο ήταν στον Παναθηναϊκό. Από το καλοκαίρι του 2020 και μετά την αποχώρηση του Νικ Καλάθη, ο Παπαπέτρου ορίστηκε ως ο νέος αρχηγός της ομάδας του Παναθηναϊκού. Στις 17 Νοεμβρίου 2020, έφτασε τα 100 κλεψίματα στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Τον Γενάρη του 2021, βρέθηκε στην κορυφή με τις καλύτερες ασίστ του πρώτου μισού της Ευρωλίγκα. Στις 31 Ιανουαρίου 2021 κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας για το Πρωτάθλημα Ελλάδας, σημείωσε 26 πόντους σε 24:29, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ καριέρας στην διοργάνωση. Επίσης έγινε ο 47ος στην ιστορία των «πράσινων» στο Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 500 πόντους ενώ ξεπέρασε συνολικά τους 1.400 στην κατηγορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments