Διεθνή

Γερμανία δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα οι Πράσινοι

Γερμανία δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα οι Πράσινοι
Γερμανία δημοσκόπηση: Σε νέα έρευνα οι Πράσινοι βρίσκονται ξανά στην πρώτη θέση ξεπερνώντας το CDU μετά το χρίσμα για υποψήφια Καγκελάριο.

Στην Γερμανία ετοιμάζονται για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, και ήδη σε νέα δημοσκόπηση οι Πράσινοι καταγράφουν προβάδισμα. Για το CDU, ο Άρμιν Λασέτ πήρε το χρίσμα για την Καγκελαρία. Ήδη η τουρκική μειονότητα στη Γερμανία πρόκειται να επιλέξει το CDU στις επόμενες εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πράσινοι αναδεικνύονται πρώτο κόμμα σε νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Bild am Sonntag. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Kantar Emnid, οι Πράσινοι φθάνουν το 28% κερδίζοντας 6% από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει δύο μονάδες και περιορίζεται στο 27%. Ακολουθεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) με απώλειες δύο μονάδων, ενώ και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 10%. Οι Φιλελεύθεροι μένουν σταθεροί στο 9% και η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 7%. Γερμανία δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση για τους υποψήφιους Καγκελάριους

Σε ό,τι αφορά την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, σε άλλη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για την ίδια εφημερίδα, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ προηγείται με 30% και ακολουθούν ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς με 20% και ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ‘Αρμιν Λάσετ με 18%.

«Οι Πράσινοι κατάφεραν το τελευταίο διάστημα να κερδίσουν ψηφοφόρους από την Ένωση, το SPD, την Αριστερά, ακόμη και από την αποχή», δηλώνει ο επικεφαλής της Kantar Τόρστεν Σνάιντερ-Χάαζε και επισημαίνει ότι οι Πράσινοι ασχολούνται με θέματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ η υποψήφιά τους, Αναλένα Μπέρμποκ, επωφελείται από τις αδυναμίες των αντιπάλων της.

Εν τω μεταξύ το κόμμα των Πρασίνων προσελκύει όλο και περισσότερα νέα μέλη. Μόνο την περασμένη εβδομάδα τα μέλη τους αυξήθηκαν κατά 2159. «Το κύμα εγγραφών των τελευταίων ημερών είναι απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του κόμματος», δηλώνει ο διευθυντής των Πρασίνων στην Bundestag Μίχαελ Κέλνερ.

Λίγα λόγια για την Μπέρμποκ

Η 40χρονη Μπέρμποκ είναι μητέρα δύο παιδιών και απόφοιτος του London School of Economics. Κάθισε για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά έδρανα της Bundestag τον Σεπτέμβριο του 2013 ενώ διετέλεσε συμπρόεδρος με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ τω Πρασίνων από το Ιανουάριο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κόμμα των Πρασίνων μέχρι τώρα δεν έδινε χρίσμα σε υποψήφιο καγκελάριο. Συνήθως οι δύο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ηγούνταν των προεκλογικών εκστρατειών.

Ωστόσο, οι εντυπωσιακές επιδόσεις τους στις δημοσκοπήσεις τα τελευταία δύο χρόνια που τους δίνουν την δεύτερη θέση στη πρόθεση ψήφου, κατέστησαν αναγκαία την επιλογή του στελέχους που θα ηγηθεί ενδεχόμενης κυβέρνησης με επικεφαλής το κόμμα των Πρασίνων. Η πιθανότητα να σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός από τους Πράσινους, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και την Αριστερά δεν αποτελεί πλέον απίθανο σενάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments