Αθλητισμός

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: 35 αθλητές απάντησαν στην ανακοίνωσή της

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: 35 αθλητές απάντησαν στην ανακοίνωσή της
Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: Οι αθλητές καταγγέλλουν τους ιθύνοντες της ΕΓΟ ότι παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τι αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΟΓ) είχε ανακοινώσει ότι κανείς από τους καταγγέλλοντες τα περιστατικά κακοποίησης δεν κινητοποιήθηκε για τα καταθέσει στην Επιτροπή που συστάθηκε με αποτέλεσμα να λάβει σκληρή απάντηση από 35 αθλητές. Να θυμίσουμε ότι αρχικά τις καταγγελίες έκαναν 22 αθλητές και αθλήτριες, ενώ στη συνέχεια έγιναν γνωστές κι άλλες.

«Ουδείς εκ των καταγγελλόντων εκδήλωσε ενδιαφέρον να προσέλθει ενώπιον της Τριμελούς Επιτροπής που συγκροτήθηκε», υποστηρίζει η ΕΓΟ, με αποτέλεσμα οι αθλητές να έχουν βγει «από τα ρούχα τους». Μάλιστα, κάνουν λόγο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, ενώ επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να παρατήσουν την υπόθεση. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, ανάμεσα σε άλλα, ότι ενημερώθηκαν στις 21 Απριλίου από την ΕΓΟ ότι «η Τριμελής Επιτροπή διερεύνησης θα παραβρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τη Μ. Τετάρτη (28/4).

Την επόμενη ημέρα (22/4), ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας κ. Αδαμίδης, μετά από δική μας προτροπή, ενημέρωσε την ΕΓΟ ότι, δυστυχώς, δεν μπορούμε να καταθέσουμε, διότι μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία (28/4) δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταθέσεων των 35 (πλέον) αθλητών και αθλητριών ενώπιον της αρμόδιας προανακριτικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης κατόπιν κατεπείγουσας παραγγελίας της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η οποία ήδη διερευνά την υπόθεση».

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: 35 αθλητές απάντησαν στην ανακοίνωσή της

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: 35 αθλητές απάντησαν στην ανακοίνωσή της

Έπειτα, σημειώνουν ότι «προς επίσπευση των διαδικασιών και διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής, ενόψει και των συνθηκών πανδημίας, μελετούμε τη δυνατότητα κατάθεσης ατομικών έγγραφων υπομνημάτων, ενώπιον της Επιτροπής, διά κατάθεσης ταχυδρομικά ή από εμένα, στην έδρα της ΕΓΟ, και στη συνέχεια, εφόσον παραπεμφθούν υποθέσεις από το ΔΣ και κληθούν από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, να παρασταθούν σε αυτό και αυτοπροσώπως.

Aλήθεια, για τους ταγούς της ΕΓΟ, αυτό σημαίνει “ουσιαστική άρνηση” ή το αντίθετο;».

Αμέσως μετά, οι αθλητές αναφέρουν ότι ο Αλέξανδρος Αδαμίδης, ο δικηγόρος τους, μέσω email που εστάλη στις 12 Απριλίου, έκανε γνωστές «τις νομικές και ουσιαστικές αμφιβολίες του για την προφανώς παρελκυστική διαδικασία που επέλεξε η ΕΓΟ, διά ορισμού Τριμελούς Επιτροπής. (…) Στις 12 Απριλίου 2021 διετύπωσε τα παρακάτω ερωτήματα τα οποία φυσικά ΟΥΔΕΠΟΤΕ απαντήθηκαν από την ΕΓΟ:

-ποιες ποινές δύναται να επιβάλλει Η ΕΓΟ στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία την εποχή των καταγγελλομένων είχαν την ιδιότητα του προπονητή/τριας με δεδομένο ότι στο καταστατικό της ΕΓΟ (άρ. 35) δεν προβλέπονται ποινές για προπονητές;

-γιατί δεν διαβιβάσθηκε άμεσα στο αρμόδιο όργανο (Δικαστική Επιτροπή ΕΓΟ ή ΕΦΙΠΗΔ της ΕΟΕ) η αναφορά μας, ώστε εκείνο αρμοδίως, να επισπεύσει τις προκαταρκτικές ενέργειες, για την οικονομία του χρόνου και κυρίως για να μην καλούμαστε να καταθέτουμε επανειλημμένα τα βιώματά μας;».

Στη συνέχεια, οι αθλητές καταγγέλλουν ότι: «τα μέλη του ΔΣ της ΕΓΟ τραγικά παραπληροφορήθηκαν», υπογραμμίζοντας ότι «σε πρόσφατο ΔΣ αναγράφεται ρητά ότι ενημερώθηκαν από το νομικό σύμβουλο της ομοσπονδίας μεταξύ άλλων ότι:

“Για την Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα παραγεγραμμένο. Μπορούν οι εν λόγω αθλητές και αθλήτριες να αποταθούν και απευθείας να καταγγείλουν το περιστατικό ή τα περιστατικά στην ΕΦΙΠΗΔ της Ολυμπιακής Επιτροπής”. (…) Η αλήθεια όμως είναι ότι στον Κώδικα της ΕΦΙΠΗΔ προβλέπεται καταρχήν τριετής παραγραφή για όλα τα παραπτώματα (άρθρο 59) και ότι στο καταστατικό της ΕΓΟ δεν προβλέπονται ποινές για προπονητές (άρθρο 35)! Με μεγάλη απορία, αναμένουμε τυχόν αντιδράσεις από τα μέλη του ΔΣ της ΕΓΟ…».

Οι αθλητές κλείνουν την ανακοίνωσή τους, σημειώνοντας  ότι η Ομοσπονδία «αντί να ενεργήσει άμεσα για τη θέσπιση ενός, κατά το δυνατόν, αξιοκρατικού πλαισίου επιλογής και αξιολόγησης προπονητών, που είναι και ο αποκλειστικός σκοπός των καταγγελιών μας, ιδιαίτερα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ώστε να μη βιώσει άλλο παιδί ωμή βία, με αφορμή την προπόνηση, αναλώνεται σε διαδικασίες αποπροσανατολισμού των ίδιων των μελών του ΔΣ και της κοινής γνώμης, επιχειρώντας μάλιστα, να μας κατηγορήσει ότι αρνούμαστε τη συνεργασία για τη διαλεύκανση των καταγγελιών! (…) Θα φθάσουμε μέχρι το τέλος, όσες “παραγραφές” και αν προβληθούν. Τα βιώματά μας δεν παραγράφονται κυρίες και κύριοι της ΕΓΟ».

Η ανακοίνωση των τέως αθλητών και αθλητριών ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments