Καιρός

Καιρός Πάσχα: Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος – Κοντά στους 35 βαθμούς

Καιρός Πάσχα: Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος – Κοντά στους 35 βαθμούς
Καιρός Πάσχα: Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα, θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας, προκαλώντας σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το διήμερο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου. Με βάση την υπάρχουσα εικόνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.

Στους πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζονται επιλεγμένα θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος για το μήνα Απρίλιο (πίνακας 1) και για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (πίνακας 2), όπως έχουν καταγραφεί είτε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πίνακας 1

Πίνακας 2

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι πολλά από τα επικρατούντα ρεκόρ σημειώθηκαν το 2013 και το 2018. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της θερμοκρασίας μέσα από το πυκνό του δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών και θα είναι σε θέση να ενημερώσει με ακρίβεια για τα νέα πιθανά νέα ρεκόρ κατά τις επόμενες ημέρες.

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Λασποβροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 28, στη Θεσσαλία από 7 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29, με εξαίρεση τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 28 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 και 33-34 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με εντάσεις που στα νότια πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες λασποβροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments