Κόσμος

Αυστρία κορωνοϊός: Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 19 Μαΐου δεν θα περνούν καραντίνα

Αυστρία κορωνοϊός: Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 19 Μαΐου δεν θα περνούν καραντίνα
Αυστρία κορωνοϊός: Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης ξεκινάει να ανοίγει διάφορους τομείς, αναμεσά τους και τα ταξίδια χωρίς καραντίνα από διάφορες χώρες.
Αυστρία κορωνοϊός: Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης ξεκινάει να ανοίγει διάφορους τομείς, αναμεσά τους και τα ταξίδια χωρίς καραντίνα από διάφορες χώρες.

Η Αυστρία προχωράει στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ενώ θα διευκολύνει τα ταξίδια από πολίτες διάφορων χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες. Στη Βαρκελώνη δοκίμασαν επιτυχημένα να κάνουν συναυλία 5.000 ατόμων χωρίς να υπάρχει μετάδοση του ιού, ενώ στην Ινδία η κατάσταση είναι χαοτική με τα στοιχεία της πανδημίας να είναι τρομακτικά.

Πιο συγκεκριμένα, τώρα για την Αυστρία, από τις 19 Μαΐου, διευκολύνονται και τα ταξίδια, καθώς από αυτή την ημερομηνία αίρεται η υποχρεωτική καραντίνα μετά την είσοδο στη χώρα, για ταξιδιώτες προερχόμενους από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον νέο αυτό κανονισμό να αφορά και τους κατοίκους Αυστρίας που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες.

Σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Υγείας, από αυτή την σχετική τροποποίηση στον κανονισμό εισόδου στην Αυστρία, εξαιρούνται οι περιοχές με υψηλή συχνότητα μολύνσεων Covid-19 και καθοριστική για το υπουργείο στη Βιέννη είναι η αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η υποχρεωτική καραντίνα καταργείται στην Αυστρία από τις 19 Μαΐου για ταξιδιώτες – και κατοίκους Αυστρίας – προερχόμενους από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, και βέβαια από την χώρα προέλευσης του μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στην Αυστρία, την Γερμανία.

Όπως η Αυστρία, έτσι και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, είναι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας, επί του παρόντος στο κόκκινο, και μόνο η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Μάλτα είναι στο πράσινο ή στο πορτοκαλί.

Για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Εσθονία και τη Λιθουανία θα συνεχίσει να ισχύει και μετά τις 19 Μαΐου η υποχρεωτική καραντίνα μετά την είσοδο τους στην Αυστρία.

Αυστρία κορωνοϊός: Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 19 Μαΐου δεν θα περνούν καραντίνα

Αυστρία κορωνοϊός: Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα από τις 19 Μαΐου δεν θα περνούν καραντίνα

Η είσοδος από χώρες με πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας είναι δυνατή χωρίς περιορισμούς, ενώ κατά την είσοδο από περιοχές, με χρώμα (ανοιχτό) κόκκινο, θα επαρκεί στο μέλλον ένα αρνητικό τεστ για κορονοϊό ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης μετά από μια μόλυνση.

Για ταξιδιώτες από περιοχές με χρώμα σκούρο κόκκινο, η υποχρέωση απομόνωσης (καραντίνα) δέκα ημερών θα συνεχίσει να υφίσταται μετά την είσοδο.

Να τονίσουμε ότι από την 11η Μαρτίου 2021 η Ελλάδα και η Φινλανδία δεν βρίσκονταν πλέον στον κατάλογο των δέκα χωρών, οι οποίες , θεωρούμενες ως ασφαλείς χώρες σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού, εξαιρούνταν από τις 15 Ιανουαρίου από την ταξιδιωτική προειδοποίηση που είχε εκδώσει τότε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και ισχύει για σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου.

Μέχρι τότε, η είσοδος στην Αυστρία από την Ελλάδα και την Φινλανδία ήταν δυνατή χωρίς περιορισμούς, αλλά αυτό από την 11η Μαρτίου, λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στις δύο αυτές χώρες, είχε αλλάξει με σχετική τροποποίηση του Κανονισμού Εισόδου που ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Υγείας, και άρα ίσχυαν και για αυτές οι περιορισμοί της ταξιδιωτικής προειδοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εισερχόμενοι στην Αυστρία ταξιδιώτες από Ελλάδα και Φινλανδία υποχρεώνονταν σε επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ και σε καραντίνα, και, εάν επρόκειτο για τεστ αντιγόνου δεν θα έπρεπε αυτό να ήταν παλαιότερο από 48 ώρες, ενώ στην περίπτωση τεστ PCR δεν επιτρεπόταν να είναι παλαιότερο από 72 ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments