Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Πάνω από 200 χιλιάδες οι θάνατοι στην ασιατική χώρα

Ινδία κορωνοϊός: Πάνω από 200 χιλιάδες οι θάνατοι στην ασιατική χώρα
Ινδία κορωνοϊός: «Σαρώνει» ο ιός στη χώρα της Ασίας. Η κατάσταση παραμένει χαοτική, ενώ οι νεκροί λόγω Covid-19 ξεπέρασαν τις 200 χιλιάδες.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «χτυπάει» αλύπητα την Ινδία. Να σημειώσουμε ότι τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) έγινε και ισχυρός σεισμός στη χώρα της Ασίας, ενώ το κύμα του κορωνοϊού έχει οδηγήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να στείλει κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό και προμήθειες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 4.000 συμπυκνωτών οξυγόνου.

Εν τω μεταξύ, νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες η χώρα, καθώς 3.293 πολίτες με κορωνοϊό έφυγαν από τη ζωή. Ο απολογισμός της πανδημίας ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών και φθάνει πλέον τους 201.187.

Ινδία κορωνοϊός: Αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Την ίδια στην στιγμή, η Ινδία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 360.960 νέες μολύνσεις και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια.

Η υγειονομική κρίση γίνεται ολοένα σοβαρότερη στο γιγαντιαίο κράτος της Ασίας, όπου έχουν επιβεβαιωθεί αυτόν τον μήνα σχεδόν έξι εκατομμύρια μολύνσεις πριν καν να τελειώσει ο Απρίλιος.

Ινδία κορωνοϊός: Αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Ινδία κορωνοϊός: Αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Οργή για την απόφαση να φτιαχτεί νοσοκομείο μόνο για δικαστές

Την ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω, οι Αρχές στο Δελχί έδωσαν την εντολή να μετατραπεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε κέντρο υγείας για τον κορωνοϊό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους δικαστές της χώρας και τις οικογένειές τους. Αυτή η κίνηση προκάλεσε την οργή των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος της φονικής πανδημίας, ενώ τα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν από τους πολίτες που καταφθάνουν και πλέον δεν υπάρχουν κρεβάτια για εκατοντάδες ανθρώπους.

Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε δημόσια σε ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας ότι δέχθηκε ένα αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και έκλεισε 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο Ashoka για τους δικαστές του σώματος αυτού. Τη διεύθυνση της εγκατάστασης θα αναλάβει νοσοκομείο της πόλης, πρόσθεσε.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει τέτοια ειδική μεταχείριση και είπε ότι θα ακυρώσει την απόφαση εκτός εάν η κυβέρνηση την τροποποιήσει.

«Πότε ζητήσαμε μια εγκατάσταση 100 κλινών σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Είχαμε πει μόνο εάν ένας δικαστικός αξιωματικός ή ένας δικαστής ή η οικογένειά τους έχει μολυνθεί, θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στο νοσοκομείο», δήλωσαν από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments