Διεθνή

Μπάιντεν: Το μέλλον ανήκει στην Αμερική

Μπάιντεν: Το μέλλον ανήκει στην Αμερική
Μπάιντεν: Ο Δημοκρατικός πρόεδρος πραγματοποίησε την πρώτη του μεγάλη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου.

Για τον κορωνοϊό, τους εμβολιασμούς και τη Ρωσία μίλησε το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης για την Ελλάδα) ενώπιον του Κογκρέσου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. «Η Αμερική πάει ξανά μπροστά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε: «Πριν από εκατό ημέρες, το σπίτι μας, η Αμερική, ήταν στις φλόγες, όμως τώρα είναι εκ νέου έτοιμη να απογειωθεί χάρη στα σχέδια στήριξης της οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν αφότου ανέλαβε την προεδρία».

Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε ακόμη στην εκστρατεία ανοσοποίησης για την COVID-19, κάνοντας λόγο για μια «από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από τη σκοπιά του εφοδιασμού στην ιστορία των ΗΠΑ.Οι μισοί και πλέον ενήλικοι έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους και οι θάνατοι των ηλικιωμένων έχουν μειωθεί κατά 80% από τον Ιανουάριο. Μένει δουλειά να γίνει για να νικηθεί ο ιός, δεν μπορούμε να μειώσουμε την επαγρύπνησή μας».

Τι τόνισε για την Κίνα

Στη συνέχεια, ο Δημοκρατικός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν «επιδιώκουν τη σύγκρουση με την Κίνα, όμως είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους σε όλα τα πεδία. Στις συζητήσεις που έκανα με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, του είπα ότι αντιμετωπίζουμε ευνοϊκά τον ανταγωνισμό αλλά θα δώσουμε μάχη εναντίον άδικων εμπορικών πρακτικών, θα διατηρήσουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού και δεν θα αποκηρύξουμε την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση με την Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε επίσης πως δεν επιδιώκει την «κλιμάκωση» με τη Ρωσία, ωστόσο επέμεινε στο ότι η Μόσχα θα καλείται να δίνει λόγο για τις πράξεις της. «Είπα καθαρά στον πρόεδρο Πούτιν πως αν και δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση, οι ενέργειές τους θα έχουν συνέπειες. Όμως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε όταν αυτό εξυπηρετεί κοινά συμφέροντα», συμπλήρωσε ο κ. Μπάιντεν. Νωρίτερα στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του δεν θέλει «τη σύγκρουση με την Κίνα», όμως είναι «έτοιμη να υπερασπιστεί τα αμερικανικά συμφέροντα σε όλα τα πεδία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments