Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ούιπεστ 9-8: Ψυχή βαθιά και πρόκριση στον τελικό

Ολυμπιακός – Ούιπεστ 9-8: Ψυχή βαθιά και πρόκριση στον τελικό
Ολυμπιακός - Ούιπεστ: Η ομαδάρα του Χάρη Παυλίδη πήρε μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό της LEN Euroleague και πλέον θα διεκδικήσει το δεύτερο του τρόπαιο στη διοργάνωση.

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και με μια άκρως ελληνικό ομάδα, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, επικράτησε 9-8 της Ούιπεστ στον ημιτελικό της LEN Euroleague και έτσι προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η ομαδάρα του Χάρη Παυλίδη παρά την τεράστια αγωνιστική απραξία των τελευταίων μηνών, μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και αύριο Μεγάλο Σάββατο στις 21:15 θα θελήσει να κάνει τη δική της Ανάσταση και θα διεκδικήσει την δεύτερη κούπα της ιστορίας της.

Στον τελικό οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία) ή Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία). Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι μακράν ο πιο επιτυχημένος από τις τέσσερις ομάδες του Final-4, με 6 συμμετοχές (4 φορές στις πέντε τελευταίες φορές), κέρδισε το τρόπαιο το 2015 και ήταν δεύτερος το 2017 και 2019.

Η εικόνα του ματς:

Η Ούιπεστ μπήκε αρκετά δυνατά το ματς και κατάφερε να προηγηθεί 1-0 χάρη στο τέρμα της Ριμπάνσκα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε με τη Νικόλ Ελευθεριάδου. Το πέναλτι της Νάγκι έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα από την Ουγγαρία, όμως η Μυριοκεφαλιτάκη ισοφάρισε ξανά σε 2-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, η Ελευθερία Πλευρίτου έβαλε σε θέση οδηγού τις «ερυθρόλευκες» (3-2). Παρόλα αυτά, τα τέρματα των Νάγκι και Μπάκσα ανέτρεψαν την κατάσταση (3-4). Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ωστόσο έκανε το 4-4 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Κοντά στο σκορ συνεχώς, αλλά μίλησε η ελληνική ψυχή

Οι εναλλαγές στο προβάδισμα συνεχίστηκε και στο τρίτο ολκτάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να «προσπερνά» με την Αβραμίδου (5-4), την Φαράγκο (5-5) να ισοφαρίζει, αλλά την αρχηγό της ελληνικής ομάδας να σκοράρει και πάλι για το 6-5. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως, Τέλεκ και Άμπελ-Άνταλ «τούμπαραν» το ματς σε 6-7.

Το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κοριτσιών του Χάρη Παυλίδη, αφού με τα τέρματα της Νικόλ Ελευθεριάδου και της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη (8-7), έφεραν ξανά τις «ερυθρόλευκες» σε πλεονεκτική θέση. Μπορεί η Πάρκες να ισοφάρισε (8-8), όμως η Μυριοκεφαλιτάκη είχε την απάντηση (9-8). Στα τελευταία τρία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πήρε την σπουδαία πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Αμπέ – Αντάλ 1, Παρκς 1, Σουκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλες, Περεστέγκι 1, Κάκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments