Διεθνή

Μαδαγασκάρη: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα

Μαδαγασκάρη: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα
Μαδαγασκάρη: Η Μαδαγασκάρη εκπέμπει sos στις νότιες περιοχές της που έχουν καταστραφεί σοδιές. Παιδιά στα πρόθυρα της λιμοκτονίας, πολλά εξ αυτών πεθαίνουν από την πείνα.

Η Μαδαγασκάρη έχει σημάνει συναγερμό και εκπέμπει sos, καθώς στις νότιες περιοχές της η ξηρασία και οι αμμοθύελλες έχουν καταστρέψει όλες τις σοδιές. Η πείνα θερίζει με παιδιά στα πρόθυρα της λιμοκτονίας να πεθαίνουν από την πείνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP).

Μιλώντας από το Ανταναναρίβο της Μαδαγασκάρης ο υψηλόβαθμος διευθυντής για την επιχειρησιακή δράση του προγράμματος παγκοσμίως, Αμέρ Νταουντί, στο πλαίσιο ενημέρωσης του ΟΗΕ στη Γενεύη, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε χωριά, όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να τρώνε ακρίδες και φύλλα, δήλωσε: «Βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού. Πρόκειται για εικόνες που δεν έχω δει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε ολόκληρο τον κόσμο».

Πέντε χρόνια ξηρασία στη νότια Μαδαγκασκάρη

Πέντε χρόνια ακραίας ξηρασίας στη νότια Μαδαγασκάρη έχουν εντείνει μια χρόνια επισιτιστική κρίση. Σήμερα 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι σοβαρή κατάσταση υποσιτισμού μερικοί απέχουν μόνο ένα βήμα από την πείνα. Περισσότερα από 20.000 παιδιά υποφέρουν από έντονο υποσιτισμό. Οι άλλοτε ξηρές περιοχές της νότιας Μαδαγασκάρης έχουν γίνει αρκετά πράσινες. Ταξιδεύοντας προς την Beloha, μια από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ξηρασία, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτή ήταν η πρώτη συνεχής περίοδος βροχοπτώσεων εδώ και 5 χρόνια.

Παρ ‘όλα αυτά, ένας ολόκληρος πληθυσμός αγροτών εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιπτώσεις της ξηρασίας. Περιμένοντας τις καλλιέργειες να μεγαλώσουν, δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι καθώς δεν έχουν τίποτα να φάνε. Η διανομή μετρητών έχει γίνει ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να βοηθηθούν οι κάτοικοι μέχρι την επόμενη συγκομιδή. «Με τα χρήματα αυτά αγοράζω φαγητό για τα παιδιά μου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας εγώ και τα παιδιά μου τρώμε μόνο κόκκινα φραγκόσυκα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments