Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος: Τι απάντησε για τη φωτογραφία χωρίς μάσκα

Χαράλαμπος Γώγος: Τι απάντησε για τη φωτογραφία χωρίς μάσκα
Χαράλαμπος Γώγος: Σάλο προκάλεσε στα social media η φωτογραφία του γνωστού καθηγητή που ήταν χωρίς προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.
Χαράλαμπος Γώγος: Σάλο προκάλεσε στα social media η φωτογραφία του γνωστού καθηγητή που ήταν χωρίς προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.

Ο Χαράλαμπος Γώγος έδωσε την εξήγησή του για τη φωτογραφία χωρίς μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, η οποία προκάλεσε σάλο στα social media. Να σημειώσουμε ότι ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι από αυτούς που εισηγούνται τα μέτρα που χρειάζεται να πάρει η κυβέρνηση για τη μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Ο κ. Γώγος φωτογραφήθηκε την Παρασκευή 30 Απριλίου ενώ βρισκόταν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα, χωρίς να φορά μάσκα προστασίας.  Ο καθηγητής μίλησε στο thebest.gr για την επίμαχη φωτογραφία. «Εβγαλα για λίγο τη μάσκα μου για να πιω έναν καφέ με 2 συναδέλφους μου σε ανοιχτο χώρο και ενώ και οι τρεις ήμασταν εμβολιασμένοι», εξήγησε αρχικά ο καθηγητής.

Στη συνέχεια ο κ. Γώγος σχολίασε: «Σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της παραμονής μου στο σημείο με τους συναδέλφους μου, φορούσα κανονικά την μάσκα μου». Παράλληλα, επεσήμανε πως, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, στο σημείο βρίσκονταν μόνο ο ίδιος και οι δύο συνάδελφοί του.

Χαράλαμπος Γώγος: Τι απάντησε για τη φωτογραφία χωρίς μάσκα

Χαράλαμπος Γώγος: Τι απάντησε για τη φωτογραφία χωρίς μάσκα

Χαράλαμπος Γώγος: Ποιος είναι

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Α. Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από όπου αποφοίτησε με «Άριστα» το 1979. Υπηρέτησε το αγροτικό του στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας το 1987, στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετεκπαιδεύτηκε στις λοιμώξεις στα Νοσοκομεία Royal Liverpool University Hospital και στο Clatterbridge Hospital NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ελαβε την ειδικότητα της λοιμωξιολογίας το 1996. Υπηρετεί στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπ/μίου Πατρών από το 1988. Είναι Καθηγητής Παθολογίας από το 2004. Είναι Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών. Υπήρξε Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος (2009-11 και 2011-13), και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (2007-13).

Ερευνητικό του ενδιαφέρον είναι η ανοσολογία των λοιμώξεων και το σύνδρομο σήψης. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδος για την μελέτη της σήψης, μέλους της International Sepsis Alliance. Ιδιαίτερη ενασχόληση με την Ιατρική Εκπαίδευση και μέλος της επιτροπής για το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Ιατρικού Τμήματος του ΠΠ.

Είναι πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Ιατρικού Τμήματος ΠΠ από το 2006 μέχρι σήμερα. Έχει 98 δημοσιευμένες μελέτες στο pubMed / 106 στο SCOPUS και 2212 citations στο SCOPUS.

Στο Google Scholar καταγράφονται 3544 citations με h-index 26 και i-index 54. Αθροιστικός Impact Factor=317.904 / Μέσος Impact Factor=3.612 / h-factor=20. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments